3 tips voor een succesvolle Office 365-implementatie

Voorkom deze valkuilen bij uw overstap naar Office 365

Voorkom deze valkuilen bij uw overstap naar Office 365

Office 365 kan organisaties helpen soepeler samen te werken en te communiceren. Het is meer dan een manier om de huidige manier van werken te vervangen. Dit stelt u in staat om op een nieuwe wijze doelen te bereiken, waarbij de wensen en eisen van de gebruiker centraal staan.

In een enterprise omgeving Office 365 veilig en in combinatie met bestaande systemen laten werken betekent dat er werk aan de winkel is. Deze whitepaper zet 10 valkuilen voor u op een rij, gebaseerd op 120 Office 365-implementaties. Hieronder beschrijven we 3 tips die voortkomen uit de valkuilen.

1.Huidige situatie in kaart

Het meest voor de hand liggend, maar toch kan het niet vaak genoeg gezegd worden: de huidige infrastructuur in kaart brengen voorkomt implementatieproblemen met de software en hardware die u wilt behouden. Heeft u uw IT-infrastructuur goed in beeld, met alle devices en oplossingen die worden gebruikt in uw organisatie? Wat wilt u behouden en werkt dit goed samen met Office 365?

2.Office 365-implementatie in delen

Een project dat een jaar duurt tot aan de eerste lancering is funest voor het enthousiasme van de betrokkenen en verliest momentum. Denk groot, maar begin klein. Door een project in behapbare onderdelen aan te pakken, kunt u snel stappen zetten om meer synergie te bereiken.

3.Trainingen en workshops

De introductie van Office 365 gaat niet alleen om de implementatie van de oplossing. De projectteamleden die meedenken in het proces naar Office 365 moeten goed voorbereid zijn. Dat scheelt al snel 1 tot 2 maanden aan verloren tijd. Een gedegen voorbereiding en een goed kennisniveau met behulp van workshops en trainingen zijn essentieel voor het succes op de lange termijn.

Behoed uw organisatie voor de 10 meest gemaakte fouten bij een implementatie van Office 365. De eerste stap naar een succesvolle overstap begint hier: download nu de whitepaper 10 valkuilen bij de implementatie van Office 365.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.