3 belangrijke elementen bij een effectieve social campagne

Social is for closers

Social is for closers

Klanten willen behandeld worden als individuele mensen, niet als een psychografisch profiel. Hoe meer een organisatie verbonden is met de sociale en mobiele klant van vandaag, de meer kans een organisatie heeft op het opbouwen van vertrouwen en een relatie. Social is niet ter vervanging van email, maar social is momenteel wel één van de meest spannende kanalen die sales kan inzetten.

Een snelle start met social sales
De huidige klanten maken aankopen hoe en wanneer ze dat zelf willen. Ze doen research online of praten met een verkoper voordat ze de winkel in gaan. Uit onderzoek komt naar voren dat klant al voor 57 procent door hun beslissingsproces heen zijn voordat ze met een salesvertegenwoordiger spreken. Dit is zelfs 70% in een complexe salessituatie. Dus als een salesteam niet online is, kan het bedrijf niet gevonden kan worden.

Goede relaties beginnen met een goed gesprek
Het is goed om als salesvertegenwoordiger verbonden te zijn met de top social kanalen. Door het volgen van contacten is het mogelijk om informatie in te winnen, maar ook te reageren op problemen of uitdagingen waarmee klanten worstelen. Denk er aan: het gaat niet alleen over de organisatie en zijn producten, luisteren en reageren is ook belangrijk!

  1. Leg een verbinding met uw klanten en potentiële klanten op de juiste kanalen
  2. Werk samen met de klantenservice
  3. Post berichten op verschillende momenten van de dag

TIP:  Het volgen van leads op LinkedIn en Twitter kan nieuwe deuren openen. Simpelweg door het feliciteren van iemand voor zijn verjaardag of een nieuwe baan, kan op de lange baan een waardevolle relatie worden.

Download de whitepaper
Wat zijn de belangrijkste elementen bij een effectieve social strategie? 3 tips om direct up-to-date te zijn met social! Hoe belangrijk is social listening voor een salesteam? Dit zijn allemaal vragen waar 14 experts op het gebied van social in deze whitepaper antwoord op geven. Opzoek naar meer tips? Download deze whitepaper vrijblijvend en ga aan de slag met social listening binnen de organisatie!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.