10 Whitepaper marketing tips

De kwalitatieve kant van whitepaper marketing

De kwalitatieve kant van whitepaper marketing

Bij het schrijven van een whitepaper komt veel kijken, daarom kan het nooit kwaad om een aantal tips te gebruiken. Deze whitepaper beschrijft 10 tips voor whitepaper marketing. Hierbij gaat het onder andere over het gebruik van bullets en buttons, hoe lang of kort de whitepaper moet zijn, het gebruik van een pakkende titel, maar ook de look en feel. 

Een aantal van deze tips zijn:

 1. Lange whitepapers versus korte whitepapers
  Hou in de gaten dat lange whitepapers contraproductief kunnen werken omdat de lezer zich min of meer verplicht voelt het stuk uit te lezen, ook al vindt hij of zij er weinig belangwekkends in.
   
 2. Een whitepaper mag geen opgeklopte folder zijn
  Niets ergert een lezer zo als het afgeven van contactgegevens en vervolgens een flashy PDF te ontvangen waarin wordt uitgedragen met wat voor een fantastisch bedrijf de lezer nu de gelegenheid heeft om nader kennis te maken.
   
 3. Maak gebruik van bullets
  Gebruik buttons of actieve tekstlinks met termen als "Download Nu". Lezers vinden directe bevrediging van hun behoefte aan kennis prettig.

Download de whitepaper:
Download de volledige whitepaper geheel vrijblijvend waarin de bovenstaande tips zullen worden aangevuld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online MarketingOnline Publishing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  7 keer meer succes bij linkbuilding

De eerste positie in de Google-zoekresultaten is de heilige graal voor marketeers. Linkbuilding op je website helpt je op weg, maar een fout is snel gemaakt waardoor je juist keldert. Deze whitepaper zet 7 inzichten uit de praktijk op een rij waardoor je direct met backlinks aan de slag kunt. Zo ben jij op weg naar de felbegeerde nummer één-positie.

Lees verder

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Online Publishing :  4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Overweegt u om LinkedIn in te zetten om uw bereik onder uw doelgroep te vergroten? Door het lezen van deze whitepaper bent u in klap op de hoogte van de nieuwste features van LinkedIn. Aan de hand van targeting, gerichte content en meetbaarheid van de resultaten kunt u uw marketingcampagne een serieuze boost geven. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze informatie.

Lees verder

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.