10 Business intelligence trends voor 2018

Til uw organisatie naar een hoger niveau met deze BI-trends

Til uw organisatie naar een hoger niveau met deze BI-trends

Door de snelle ontwikkeling in Business Intelligence-oplossingen kan het zijn dat de oplossing vandaag nog perfect werkt, maar morgen misschien al weer oud nieuws is. Om ontwikkelingen goed te monitoren heeft Tableau Software klanten en medewerkers geïnterviewd. Hieruit is een top 10 meest besproken trends van 2018 gekomen. Of u nu een data-rockstar, een IT-held of een manager bent, deze trends kunnen u helpen om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Deze 10 trends mag u niet laten liggen

Hieronder lichten we alvast 3 trends in het kort voor u uit:

 1. Wees niet bang voor Artificial Intelligence

  Technologie wordt steeds beter en dat zorgt ervoor dat machine learning een steeds waardevollere aanvulling voor de analist is geworden. Stel u wilt kijken naar de impact van een prijsverandering op een bepaald product. Voorheen moest dit allemaal handmatig onderzocht worden. Dankzij machine learning ziet u de impact al binnen enkele minuten, zo niet seconden. Omarm AI en doe uw voordeel ermee!

 2. Het debat voor multi-cloud

  Als uw organisatie de mogelijkheden van een multi-cloud onderzoekt, bent u hier niet alleen in. Er is een stormloop van organisaties die hun data naar de cloud willen verhuizen. Klanten verhuizen steeds sneller naar de cloud. Uit recent onderzoek van Gartner komt naar voren dat multi-cloud de standaard gaat worden in 2019 voor 70% van de organisaties.

 3. De opkomst van de Chief Data Officer

  Data en analytics worden de kern voor iedere organisatie. Nieuwe strategieën en verantwoordelijkheden worden volledig gekozen op basis van data-analyses. Voorheen werden business intelligence klussen door de Chief Information Officer (CIO) uitgevoerd. Alleen in sommige gevallen is er een kloof ontstaan tussen de CIO en de organisatie door de snelheid in inzichten versus beveiliging en beheer van de data. Al snel kwamen organisaties tot de conclusie dat er een nieuwe manager aangesteld moest worden om een goede analysecultuur te creëren. Steeds meer organisaties kiezen er nu voor om een Chief Data Officer (CDO) of een Chief Analytics Officer (CAO) aan te stellen.

10 trends die ook invloed zullen hebben op uw organisatie

Hoe gaat u in 2018 om met deze 10 meest besproken trends op het gebied van business intelligence? Naast de 3 bovengenoemde trends gaat dit trendrapport ook dieper in op:

 • Natural Language Processing
 • Liberal Arts
 • Crowdsourced governance
 • Data insurance

Download dit trendrapport vandaag nog en bereid uw organisatie voor op 2018.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementBusiness IntelligenceBI TrendsBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  10 basisvoorwaarden voor financiële software

Jij wil meer inzicht krijgen in het financiële plaatje van jouw organisatie, dus het is tijd om op zoek te gaan naar een modern financieel managementsysteem. Dit kan behoorlijk overweldigend zijn, want er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. Deze gids zet 10 essentiële voorwaarden op een rij die je kan meenemen in jouw zoektocht naar de ideale software.

Lees verder

Business Intelligence :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder

Business Intelligence :  Machine learning toegankelijk uitgelegd

Het is niet gemakkelijk om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken. Het ontdekken van verbanden en voorspellen van uitkomsten kan een enorme klus zijn. Hulp is onderweg! Slimme, zelflerende computermodellen nemen ons werk uit handen. Dat is al lang geen sciencefiction meer. Dit e-boek legt machine learning op een toegankelijke manier uit en laat zien hoe het ons nu al helpt.

Lees verder

BI Trends :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder

BI Trends :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

BI Tools :  Dé cloud strategie voor BI en analytics

Ondertussen is de cloud niet meer weg te denken uit het straatbeeld dat BI en analytics heet. Steeds meer organisaties zien de mogelijkheden in van de cloud op dit gebied want het is een flexibele en schaalbare oplossing. In deze whitepaper worden de ervaringen en best practices uiteengezet. Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.