10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Hoe brengt u mens en machine samen?

Hoe brengt u mens en machine samen?

Intranet is de centrale plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en waar tools, kennis en nieuws bij elkaar komen. Daarnaast haalt een sociaal intranet meer rendement uit mensen, het productieproces én de supply chain. Een digitale (en mobiele) werkplek brengt medewerkers en machines samen.

Er spelen momenteel in de maakindustrie veel trends rondom social intranet. In deze whitepaper zetten we de 10 grootste intranet-trends voor u op een rij. We lichten alvast een tipje van de sluier op met de eerste 4 trends:

  1. AVG stelt nieuwe eisen aan het intranet
  2. Intranet onderweg bindt en werft
  3. Bots helpen u op weg
  4. Minder keuzevrijheid: efficiëntere processen

1.      AVG stelt nieuwe eisen aan het intranet

Intranet bevat vaak naast persoonlijke informatie van medewerkers ook privacygevoelige klantdata. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verplicht bedrijven naar deze data te kijken en gepaste acties te nemen. Voorkom hoge boetes én imagoschade.

2.      Intranet onderweg bindt en werft

Intranet is niet meer exclusief voor medewerkers binnen de bedrijfsmuren. Intranet betrekt de hele organisatie, van directeur tot en met de monteurs. Iedereen is snel en makkelijk op de hoogte van alle nieuwtjes. Vacatures kunnen worden gedeeld waardoor organisaties snel en makkelijk nieuw personeel kunnen werven.

3.      Bots helpen u op weg

Productieprocessen worden alsmaar ingewikkelder. Gelukkig kunnen procesoperators in 2018 rekenen op bots. De operator hoeft minder te zoeken en processen lopen sneller.

4.      Minder keuzevrijheid: efficiëntere processen

Waar voorheen de IT-afdeling vaak in moest grijpen voor technische veranderingen, kunnen mensen nu veel dingen zelf met een paar klikken. Dit zorgt vooral bij kleine organisaties voor een wildgroei aan sites met dezelfde namen en onderwerpen. Met social intranet worden werknemers ondersteund met minder keuzemogelijkheden.

Met welke social intranet-trend gaat u aan de slag dit jaar?

Met welke trend gaat u uw voordeel doen? Met deze whitepaper bent u voorbereid op wat gaat komen en nu ‘hot’ is. Download de whitepaper en lees meer over de trends. Laat uw organisatie samenwerken!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.