Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Kan de wereld nog draaien zonder AI?

Wanneer je tegenwoordig de krant openslaat lees je veel berichten over AI. Het is haast niet meer weg te denken uit ons leven en er vorderen steeds grotere veranderingen en verbeteringen op het gebied van Kunstmatige Intelligentie.

Sommige banen zullen inderdaad verdwijnen met de opkomst van AI binnen een organisatie, maar nieuwe banen zullen hier dan ook weer uit ontstaan. AI kan daardoor juist een organisatie versterken. Het is echter in sommige gevallen lastig om in te zien waarom AI voordelen voor jouw bedrijf kan hebben? Of hoe het mogelijk is om AI toe te passen binnen een organisatie?

Vergaren van data

Afgelopen maand kwamen er veel berichten in het nieuws over Microsoft, Apple, Facebook en enkele andere bedrijven dat zij hun gebruikers af hebben geluisterd om hun AI-software te verbeteren. Om AI software te verbeteren dient er data te zijn waar computers van kunnen leren. Deze grote bedrijven deden deze data op ter verbetering van hun eigen software. De manier waarop zij de data hebben vergaard is echter niet op een ethische manier. Veel berichtgeving wordt hierdoor ook vaak op negatieve manieren verwoord omdat men een wereld met zelfdenkende computers als ’eng’ ervaren. Dit is echter een omslachtige manier van denken aangezien alles wat de computer kan of heeft geleerd door de mens zelf geprogrammeerd is. Daarom is het belangrijk het programmeren op een juiste en ethische manier te doen.

Hoe pas ik AI toe in mijn organisatie?

Wanneer je vragen hebt over AI is de training AI Strategic Management Game een goede manier om kennis op te doen. De training wordt samen met jou in detail voorbereid en wordt geheel op maat ontwikkeld. Tijdens de game maak je concrete en haalbare plannen voor jouw organisatie. Indien gewenst worden de opstart en uitvoering van je plannen na afloop van de game ook begeleid, zodat de door jou gemaakte strategie ook werkelijkheid wordt. In de training leer je bezig te zijn met de grote lijnen van morgen. Hoe ga je grote dilemma’s als verdienmodellen, resource management, groei en kostenbesparing aanvliegen wetende dat technologie slechts een ondersteunend hulpmiddel is.

Klik hier voor meer informatie over deze training.

(Bron: Security.nl, RTLZ & NOS)