Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Juiste beslissingen beginnen met betrouwbare data

Vertrouw jij jouw data?

We horen het al jaren: data is het nieuwe goud en het is één van de belangrijkste assets binnen de organisatie. Data vormen immers de basis van een succesvolle digitale transformatie en maken AI-projecten mogelijk. Onze hoop en vertrouwen zijn dus gevestigd op onze data. Maar is dat wel terecht? Kan, en mag, jij jouw data wel vertrouwen?

Kwaliteit vaak ondergeschikt

In onze zoektocht naar snelle inzichten en datagedreven beslissingen besteden organisaties vaak veel aandacht aan toegang tot data en analyse van deze data. Kwaliteit en databeheer krijgt hierdoor minder aandacht. Dit is een gevaarlijke valkuil. We kunnen er dan niet meer van uitgaan dat we beslissen op basis van echte feiten. Werken met onbetrouwbare data is misschien wel erger dan helemaal geen data verzamelen…

Complexiteit neemt toe

Naar alle verwachting zal het aantal beschikbare data in organisaties de komende jaren alleen maar toenemen. De eisen die we stellen aan onze data en de wetgevingen die bepalen hoe we met onze data omgaan worden dan ook steeds complexer. Er is dus geen beter moment om nu in kaart te brengen welke data jij hebt, waar ze te vinden zijn, waar de data heengaan en wie ze gebruikt. Deze whitepaper helpt je op weg bij het opstellen van de ideale data governance strategie.

3 pijlers van een goede data governance strategie

Wanneer je data dus echt de basis wil maken van goede beslissingen, dan is het belangrijk om deze 3 pijlers voor ogen te houden bij het opzetten van een data governance strategie:

  1. Ken de data: ontdek, classificeer en label alle soorten data
  2. Vertrouw de data: zorg voor kwaliteit en een veilige toegang tot data
  3. Gebruik de data: ga aan de slag met selfservice systemen en krijg een 360 graden beeld

Op basis van praktijkvoorbeelden beschrijft deze whitepaper hoe je deze pijlers inricht in jouw organisatie. Zo zorg jij ervoor dat jouw data betrouwbaar en vooral bruikbaar worden!

 

Download de whitepaper
Download