Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Jij komt de volgende keer toch ook op E2EVC?

Ik ben in ieder geval enthousiast geworden van mijn  E2EVC bezoek in Athene! De 40ste editie van de E2EVC: Mijn naam: Eltjo van Gulik, Consultant bij ICT-Partners! Samen met Ryan Ververs-Bijkerk, tevens Consultant bij ICT-Partners hebben we genoten van veel expertkennis, gedeeld door experts: Experts to Experts Virtualization Conference!

De E2EVC is een half jaarlijks event in Europa, welke in iedere iteratie in een andere Europese stad wordt gehouden. De E2EVC staat voor Experts to Experts Virtualization Conference. Een hele mond vol, maar wel een naam die de lading dekt. Door Experts voor Experts.

E2EVC Virtualization Conference Events is a series of worldwide non-commercial, virtualization community Events.

Our main goal is to bring the best virtualization experts together to exchange knowledge and to establish new connections. E2EVCis a weekend crammed with presentations, Master Classes and discussions delivered by both virtualization vendors product teams and independent experts.

De E2EVC wordt onder andere georganiseerd door Alex Cooper (@E2EVC) . Hij heeft zich de afgelopen 15 jaar en 40 events ingezet om de Citrix en virtualization community bij elkaar te brengen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld VMworld van VMware of Synergy en de Summit van Citrix is de E2EVC volledig onafhankelijk. Naast het onafhankelijke karakter zijn er nog een aantal zaken die de E2EVC onderscheiden van andere events. Ten eerste wordt het event altijd in het weekend georganiseerd. Hierdoor hoef je geen week vrij te nemen en kun je maximaal ook nog je klanten bedienen door de weeks. Daarnaast verzorgt Alex het vervoer van en naar het hotel! Verder is er altijd een gesponsord diner zodat de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje kunnen netwerken.

Voor mij was dit de eerste E2EVC, ik was een ‘E2E Newbie’. Door de enorme populariteit had ik niet de mogelijkheid om de vorige E2EVC in Amsterdam bij te wonen.

Daarbij is de E2EVC de meest technische conferentie die ik heb meegemaakt. Zoals de naam al zegt is het event niet alleen voor Experts maar ook verzorgd door Experts: alle technische sessies worden gegeven door experts uit de community met sprekers uit binnen en buitenland zoals onze eigen Ryan Bijkerk-Ververs, Ingmar Verheij en Esther Barthel, maar ook Thomas Poppelgaard, Brian Madden, en App-v guru Tim Mangan: een mooi platform om onze www.ict-r.com research community te presenteren.

Naast de technische sessies is er ook voldoende ruimte om op een relaxte manier te netwerken en hebben we zelfs wat sightseeing kunnen doen.  

Al met al kan ik iedereen van harte aanraden om een van de komende E2EVC’s bij te wonen. De E2EVC biedt wat voor iedereen, of je nu een Citrix beheerder bent, of een App-v guru. Neem dat maar van een E2E Newbie aan, je zult niet teleurgesteld worden, integendeel…. 🙂

De aankomende E2EVC wordt gehouden in juni in Berlijn. Vanwege de aannemende populariteit van het event is de volgende editie in Berlijn op 7 en 8 juni alweer uitverkocht. In  november 2019 organiseert de E2EVC hun najaars event in Lissabon. Het lijkt nog ver weg, maar het zou me niet verbazen als deze editie ook binnen no time is uitverkocht.

Zie ik jullie daar?