Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Je B2B leadgeneratie verbeteren?

9 tactieken voor betere leads

Wat heb je als commercieel manager liever: twee nieuwe leads die na een eerste gesprek enthousiast hun handtekening onder een contract zetten? Of twintig leads die je een week lang op pad sturen, om uiteindelijk te bedanken voor een prettige kennismaking? Zie hier de uitdaging voor veel moderne B2B-marketeers. Leadgeneratie is een constante afweging tussen het genereren van zoveel mogelijk leads of het sturen op minder, maar betere, contactaanvragen.

Kwaliteit boven kwantiteit in leadgeneratie

Momenteel is er een duidelijke verschuiving zichtbaar naar kwaliteit in B2B-leadgeneratie. Het genereren van veel leads is namelijk niet per definitie het recept voor succes. De koopbereidheid en beslissingsbevoegdheid van contacten bepalen of nieuwe business binnenkomt.

Valkuilen bij leadgeneratie

Volgens recent onderzoek (2018) heeft het verbeteren van de kwaliteit van leads voor 73% van de marketeers prioriteit. Dit vinden ze belangrijker dan het verhogen van conversie of het ontwikkelen van meer content. Maar wat maakt een goede lead? Waarom keren salesteams soms onverrichter zake terug van en afspraak met een lead? Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Aanvragen komen van te kleine bedrijven, die niet het benodigde budget hebben
  • De leads zijn alleen op zoek naar meer informatie, maar nog niet klaar om te kopen
  • De leads zijn niet de beslissers: we zitten met de verkeerde mensen aan tafel
  • De leads zijn geen zakelijke kopers

In deze whitepaper duiken we in de tactieken die een marketingteam kan toepassen om de bovenstaande valkuilen te vermijden. Met deze handvatten genereer je betere leads en meer business.

9 tactieken voor het genereren van betere leads

De whitepaper beschrijft 9 tactieken voor het genereren van betere leads. Het geeft onder andere antwoord op de vragen: wat is een qualified lead? Wat zijn de nieuwste mogelijkheden in targeting en adverteren? Wat zijn de do’s en don ‘ts bij lead nurtering en hoe sluiten advertenties beter aan op landingspagina’s? Deze praktische whitepaper geeft je praktische handvatten hoe je meer business uit leads haalt.