Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

iWRITER SharePoint Add-in

Een van mijn vorige blogs sloot ik af met: “Wat 2015 gaat brengen op dit vlak? Een SharePoint-app? Online documentcreatie? Managed Metadata?”

2016 is inmiddels begonnen en in 2015 heeft ‘Microsoft Apps for SharePoint’ hernoemd naar SharePoint Add-ins. Maar ook iWRITER heeft niet stilgezeten en via deze blog wil ik je kennis laten maken met online documentcreatie via de iWRITER for SharePoint – add-in.

iWRITER online
Als je iets met documentbeheer en SharePoint van doen hebt, komt bovenstaande afbeelding je waarschijnlijk bekend voor. Met één uitzondering: de meest rechter button, dé iWRITER-button, waar ik overigens met recht trots op ben. Met deze button roep je iWRITER Online op. Je opent echter niet zomaar iWRITER Online. De SharePoint-context waaruit je start is hierbij van belang (bijvoorbeeld de ingelogde gebruiker en de locatie). Deze context wordt opgehaald door iWRITER Online, waardoor de gewenste gegevens van de auteur foutloos op het document geplaatst kunnen worden en het document op de gekozen locatie opgeslagen kan worden.

Metadata
Net zoals in onze desktopclient is het mogelijk om ingevulde gegevens als metadata op te slaan bij de registratie. Na opslag zijn gekoppelde metadata-velden gevuld in de registratie van SharePoint. Gebruikers kunnen zelfs managed metadata gebruiken in iWRITER Online.

Daarnaast hebben wij overerven van metadata ook in iWRITER Online mogelijk gemaakt. SharePoint biedt de mogelijkheid om documenten die in een documentset opgeslagen worden, automatisch te voorzien van metadata. Dit beperkt zich niet alleen tot tekst- en datumvelden. Ook ‘people or group fields’ bieden deze mogelijkheid.

Deze metadata wil je direct bij het aanmaken beschikbaar hebben op het document. iWRITER Online zorgt ervoor dat deze metadata direct op het document geplaatst kunnen worden zonder het document af te moeten sluiten.

Het online bewerken van documenten
Genoeg features dus, die ook in onze desktop-client zitten. Waar ik het nog niet over gehad heb: het online bewerken van documenten! iWRITER is al jaren beschikbaar voor MS Word maar wat nou als je geen MS Word beschikbaar hebt? (denk aan mobile devices) Daar hebben we nu een oplossing voor ontwikkeld. Met iWRITER Online is het mogelijk om ook in je browser een document te genereren en te voorzien van zelf ingevoerde tekst, met hetzelfde gemak als in de vertrouwde MS Word-omgeving.

Meer informatie
Ben je benieuwd hoe iWRITER Online je slimmer en met meer plezier laat werken? Neem dan nu contact met ons op.