Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – XS4ALL-saga gaat verder

Er lijkt maar geen eind te komen aan de XS4ALL-soap. Nadat we vorige week berichtten dat de actiegroep ‘XS4ALL moet blijven’ in november start met een nieuwe internetprovider, lezen we nu dat de ondernemingsraad van XS4ALL in beroep gaat tegen de opheffing van XS4ALL als merk.

De OR laat weten geen vertrouwen te hebben in het plan tot integratie. Het plan van KPN zal negatief uitpakken voor zowel KPN zelf, de klanten en de medewerkers. Volgens de OR bevat de businesscase van KPN gebreken en is er onduidelijkheid voor medewerkers over hun baan. Ook voor klanten is het nog steeds niet duidelijk of ze in de toekomst, onder de vlag van KPN, gebruik kunnen blijven maken van de vertrouwde XS4ALL producten en diensten.  

Starre houding KPN

De stap richting de rechtbank komt er nadat KPN in september de reactie op de adviesvraag van de OR naast zich neerlegde en aangaf dat ze verder gaan met het opheffen van het merk. Op 18 oktober jl. diende de OR daarom een verzoekschrift in bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam om het voorbestaan van XS4ALL af te dwingen.

Daan Willems, voorzitter van de OR: “We hebben de afgelopen maand gekeken naar het besluit waarin geen enkel punt wordt overgenomen van ons advies. Helaas heeft de starre houding van KPN ervoor gezorgd dat we er in gesprekken niet uit zijn gekomen. Ook het feit dat er een mogelijke verkoop had kunnen plaatsvinden waar wij niet van op de hoogte gesteld waren, maakt niet dat ons vertrouwen gegroeid is. Dan blijft er nog maar een mogelijkheid over, een onafhankelijk orgaan de zaak te laten toetsen.”