Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Verenigde Naties bezorgd over gehackte telefoon Jeff Bezos

Specialisten van de Verenigde Naties zijn bezorgd over de geruchten dat de telefoon van Jeff Bezos werd gehackt via een WhatsApp-account van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Zij pleiten dan ook voor verder onderzoek naar de hack.

De VN liet het volgende weten via hun website: “De informatie die we ontvingen suggereert de mogelijke betrokkenheid van de kroonprins bij het controleren van de heer Bezos, in een poging de berichtgeving van The Washington Post over Saoedi-Arabië te beïnvloeden, zo niet te stoppen.”

De hack vond plaats in 2018 waarna Bezos een onafhankelijke analyse liet uitvoeren. De specialisten oordeelden toen dat er een ‘gemiddelde tot hoge’ zekerheid is dat de telefoon met spyware besmet werd nadat Bezos via WhatsApp een video ontving van bin Salman. Of de kroonprins ook echt betrokken was bij deze actie of enkel zijn account werd gebruikt is onduidelijk.

Amazon wil via de rechter JEDI-contract stilleggen

Nog meer nieuws uit het Amazon-kamp. In november berichtten we al dat Amazon het niet eens was met het door Microsoft gewonnen Joint Enterprise Defense Infrastructure contract (JEDI). Reuters meldt dat Amazon het er niet bij laat zitten en via de rechtbank probeert af te dwingen dat Microsoft haar werkzaamheden bij het Pentagon stil legt. Amazon probeert op deze manier te achterhalen waarom het niet dit grote contract kreeg.

Amazon verdenkt namelijk dat de politiek druk uitoefende op de selectieprocedure. Het namelijk geen geheim meer dat Amazon CEO Jeff Bezos en president Trump niet bepaald op vriendelijke voet met elkaar omgaan. Werd er een vuil spel gespeeld of toont Amazon zich een slechte verliezer? Wordt ongetwijfeld vervolgd!