Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Uber: besturingssysteem van jouw leven

Zou jij volledig door Uber bestuurd willen worden? Het taxiplatform legt de lat hoog en kondigde op 26 september in San Francisco aan dat ze hét besturingssysteem van jouw leven willen worden. Door hun bezorg- en vervoersapps samen te voegen en uit te breiden met nieuwe functies speelt Uber, volgens Uber, binnenkort een centrale rol spelen in ons leven.

De toevoeging van veiligheidsmaatregelen zoals pincodeverificatie gaat ervoor zorgen dat iedere gebruiker veilig op bestemming aankomt. Voor je de auto instapt zeg je hardop jouw code tegen de bestuurder, Uber wil hiermee voorkomen dat mensen in de verkeerde auto stappen. Maar Uber gaat ook alternatieven voor jouw autorit aanbieden door ook fietsen, scooters en openbaar vervoer toe te voegen aan de app. Zo weet je altijd precies welk vervoermiddel voor jou het beste werkt.

CEO Dara Khosrowshahi vertelde in een interview aan The Verge dat, ondanks de miljarden verliezen, hij een rotsvast vertrouwen heeft in de toekomst van Uber. De integratie van de verschillende Uber-diensten moet het noodlijdende bedrijf uit het slop trekken. De tijd zal het uitwijzen of dat met de integratie van diensten lukt.