Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Microsoft Teams voor het eerst meer users dan Slack

Hey Google, luister je mee?

Microsoft liet vorige week weten dat dagelijkse meer dan 13 miljoen mensen de samenwerkings-app Teams gebruiken. Hiermee stoten ze grote concurrent Slack, die het moet doen met 10 miljoen dagelijkse users, voor het eerst van de troon. Microsoft introduceerde Teams in 2017 als alternatief voor het in 2014 gelanceerde Slack. De sterke groei van Teams is te verklaren door de integratie van de app in het populaire Office 365. In tegenstelling tot Slack hoeven bedrijven geen extra software aan te schaffen omdat Teams deel uitmaakt van Office 365.

Toch is er nog voldoende ruimte voor groei voor beide bedrijven, want ondanks de mooie resultaten zijn er nog steeds heel wat bedrijven die geen gebruikmaken van deze samenwerkingstools en op een traditionele manier communiceren. De verwachting is dan ook dat de komende jaren meerdere partijen de markt zullen betreden met alternatieven voor Slack en Teams.

Shttt…Google luistert!

Eigenlijk kunnen we er gewoon niet omheen in dit nieuwsoverzicht: Google luistert mee. De Belgische nieuwsdienst VRT NWS kreeg via een Google-medewerker audio-opnames in handen die aantonen dat de Google Assistent ook geluidsopnames maakt zonder dat het ‘Hey Google’ of ‘Okay Google’ commando werd gegeven. In de geluidsopnames zijn adresgegevens en persoonlijke gesprekken te horen.

Google reageerde via een blogpost dat ze inderdaad 0,2 procent van alle audio-opnames analyseren en beoordelen. Dit doen ze om de technologie van de Google Assistent te verbeteren. Google benadrukt dat de privacy niet in het geding is, want dit gaat om het bewust lekken van informatie. De techgigant wil het lek boven hebben en start een intern onderzoek. Onderneem jij ook actie? Blijf je de Assistent gebruiken of gaat de microfoon voorlopig op mute?