Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Make carpooling great again

Carpooling; ondanks de grote populariteit van James Corden’s Carpool Karaoke en onze dagelijkse file-ergernissen is het nog steeds niet populair. Waze waagt een poging om het onpopulaire carpooling hip te maken met de app Waze Carpool. Deze app is een aanvulling op de originele Waze navigatie-app. Navi Waze Carpool is nu één jaar beschikbaar in de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Israël en viert deze verjaardag door enkele resultaten te delen.

Afgelopen september registreerde Waze 550.000 carpoolritten. Begin 2020 verwachten ze het target van 1 miljoen ritten per maand te bereiken. Hoeveel gebruikers er exact zijn, dat wil Waze vooralsnog niet delen. Ook omzetresultaten en retentiecijfers houdt het bedrijf voorlopig voor zich. Wanneer Waze Carpool ook in Nederland beschikbaar is, is helaas nog niet bekend.

 

Elektrische auto Dyson van de baan

Dyson stopt met het ontwikkelen van elektrische auto’s. CEO James Dyson liet weten dat de ingenieurs een fanatische auto bouwden, maar commercieel is het project niet haalbaar.  Voor de ongeveer 500 ingenieurs die bij het project betrokken waren, worden nieuwe rollen binnen Dyson gezocht.

‘XS4ALL moet blijven’-actiegroep gaat over op plan B

KPN liet weten dat ze, ondanks het grote protest en de vele acties, toch echt verdergaat met het schrappen van de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. De actiegroep ‘XS4ALL moet blijven’ liet via hun website weten dat het tijd is voor plan B. En wat is plan B precies? De actiegroep wil begin november een nieuw provider lanceren en zet de eerste stappen door een crowdfundactie op te zetten.  Op hun website vertellen ze:

“En dat betekent dat we begin november een nieuwe provider lanceren. Een provider waar de ideologische waarden, de technisch hoogwaardige producten en diensten, de ongeëvenaarde ondersteuning en de cultuur worden overgenomen. Een provider waar medewerkers en klanten van XS4ALL -en andere providers- terecht kunnen. Een provider die zich vrij vecht en die strijdt voor jouw digitale belangen.”