Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Maak kennis met de nieuwste technologie op de CES

Al sinds 1967 vindt jaarlijks de International Consumer Electronics Show (CES) plaats in Las Vegas. Deze grote technologiebeurs is voor fabrikanten het uitgelezen moment om de wereld te laten kennismaken met de allernieuwste technologische snufjes. Wij zetten een paar blikvangers op een rij!

Nooit meer last van een laagstaande zon

Iedereen heeft het wel een keertje ervaren: je zit in de auto en opeens breekt de laaghangende zon door de wolken. Je bent verblind door de zon en enkele seconden heb je geen idee wat er zich voor jouw auto afspeelt. Na wat gerommel met de zonneklep heb je weer zicht en haal je opgelucht adem. Volgens Amerikaans onderzoek komen ongevallen door deze tijdelijke verblinding twee keer zo vaak voor als ongevallen door andere weersomstandigheden. Maar als het aan Bosch ligt, komt hier snel verandering in dankzij de Virtual Visor. Deze transparante LCD-zonneklep analyseert met AI de gezichtsuitdrukking van de bestuurder. Zit deze met dichtgeknepen ogen, dan wordt automatisch het vizier op de juiste plek donker. Zo heb je altijd maximaal zicht zonder gehannes met de zonneklep. Benieuwd hoe het precies werkt? Bekijk dan zeker dit filmpje van Roadshow.

Julia kookt voor je

Geen zin om zelf te koken maar je wil je niet laten verleiden tot (ongezonde) afhaalmaaltijden? Gelukkig is er nu Julia! Deze alles-in-één keukenrobot van CookingPal zet een gezonde maaltijd voor je op tafel. Julia weegt, snijdt, stoomt, bakt en meer. Kies één van de recepten uit de bijhorende Smart Kitchen Hub, voeg de benodigde ingrediënten toe en Julia doet de rest. Heb je geen zin in een voorgeprogrammeerd recept? Dan pas je een bestaand recept aan of voer je handmatig een eigen creatie in. De camera in de Smart Kitchen Hub herkent de ingrediënten die je in huis hebt en stelt op basis daarvan zelf een aantal recepten voor. Julia maakt eind 2020 haar entree in winkels en kost net geen $ 1000. Niet goedkoop, maar je haalt natuurlijk wel een personal chef in huis.