Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Lifi de opvolger van WiFi?

IBM introduceert ongekende rekenkracht voor iedereen

Lifi ziet het levenslicht in Hamburg

Had je al wel eens gehoord van lifi? Niet?! Dit wordt dé opvolger van wifi, maar dan op basis van LED-licht. In Hamburg zagen ze het lichten installeerden deze technologie in het Volksparkstadion, de thuisbasis van de voetbalclub HSV.

Leven zonder wifi is moeilijk meer voor te stellen, maar deze draadloze technologie kent een aantal nadelen: radiogolven schoppen andere verbindingen of machines in de war en de bandbreedte is snel opgebruikt, zeker in voetbalstadions. Daar hadden ze in Hamburg genoeg van. Ze willen journalisten beter faciliteren. Nu garanderen ze de pers een soepele internetervaring met lifi, dat staat voor light fidelity. Dit werkt via led-licht en is op een aantal punten wifi de baas. Het biedt een betere bandbreedte, een hogere efficiëntie, een betere beveiliging en een superieure beschikbaarheid. Haperende wifi-verbindingen en overbelasting moet dankzij deze nieuwe technologie verleden tijd zijn in het perscentrum van HSV. Journalisten hoeven alleen een lifi-dongle aan hun computer aan te sluiten en ze hebben internet met lichtsnelheid.

Power to the people

Goed nieuws voor ongeduldige mensen en instellingen die behoefte hebben aan rekenkracht. IBM lanceert in oktober een nieuwe quantumcomputer met 53 qubits. Dat is de snelste computer die sommen uitrekent voor iedereen via de cloud. De kracht van de 72-qubits machine van Google is namelijk allen voor intern gebruik. Meer dan 80 bedrijven, academische instellingen en onderzoekslabs hebben wel oren naar deze supercomputer en hebben inmiddels een contract getekend.