Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Het beste van twee werelden

Tableau software in handen van Salesforce

Vorige week werd bekend dat het Amerikaanse Tableau voor 15,6 miljard in handen komt van CRM-gigant Salesforce. Tableau software is één van de belangrijkste BI-platformen met 86.000 klanten waaronder Netflix en Verizon.

Salesforce voegt de data-analyse tools van Tableau toe aan Salesforce Customer 360. Dit platform stelt klanten in staat om data uit verschillende bronnen samen te brengen in één dashboard. Nooit eerder had Salesforce zoveel geld over voor een bedrijf, dit laat zien hoe belangrijk het is voor Salesforce om hun klanten nog beter inzage te geven in hun data.

“We brengen ’s werelds grootste CRM en ’s werelds grootste analytics platform samen. Tableau helpt bedrijven bij het analyseren en begrijpen van hun data, Salesforce help bedrijven met hun klantcontact en wil zo klantrelaties verbeteren. We brengen het beste van twee werelden samen,” aldus Marc Benioff, voorzitter en co-CEO van Salesforce. Tableau blijft zelfstandig opereren vanuit hun hoofdkantoor in Seattle en behoudt de Tableau-merknaam.

Koppeling Microsoft Azure en Oracle Cloud komt eraan

Microsoft en Oracle gaan samenwerken in de cloud. Dankzij een directe netwerkverbinding en identiteitsinteroperabiliteit kunnen klanten naadloos bedrijfsprocessen migreren en uitvoeren in Microsoft Azure en Oracle Cloud. Gebruikers kunnen een deel van de processen draaien in Azure en een ander deel hosten in de Oracle Cloud.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat Azure services zoals Analytics en AI gekoppeld worden aan Oracle Cloud diensten zoals Autonomous Database. Hierdoor is het voortaan mogelijk om JD Edwards uit te voeren in Azure met hieraan gekoppeld een Oracle Autonomous Database die op Exadata-infrastructuur in de Oracle Cloud draait.