Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Facebook knoopt Instagram en Facebook Messenger aan elkaar

Het is alweer 5 jaar geleden sinds Facebook WhatsApp kocht voor bijna 19 miljard dollar en 7 jaar sinds Instagram voor ongeveer een miljard dollar eigendom werd van Facebook. Sinds de overname bleven beide apps grotendeels onafhankelijk van Facebook opereren, maar de eerste stappen om de systemen technisch samen te brengen zijn inmiddels een feit.

Enkele insiders lieten aan Bloomberg nieuws weten dat op dit moment een team van developers werkt aan een nieuwe chatfunctie in Instagram op basis van de Facebook Messenger technologie. Dit moet het mogelijk maken om vanaf Instagram te communiceren met Facebook-gebruikers, wat nu nog niet mogelijk is.  

Ook een koppeling met WhatsApp staat hoog op de prioriteitenlijst van Mark Zuckerberg. Deze verregaande integratie van Instagram, Facebook en WhatsApp wordt niet met gejuich onthaald binnen de bedrijven. Ze vrezen dat scherpe kritiek op Facebook van de afgelopen jaren een negatief effect zal hebben op WhatsApp en Instagram. Een reactie van Instagram en Messenger over deze eerste stappen richting integratie is er nog niet.