Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Facebook currency en Google stopt met ontwikkeling tablets

Facebook betreedt financiële wereld

In 2020 betreedt een nieuw tech-bedrijf de financiële markt, niemand minder dan Facebook gaat aan de slag met een eigen cryptomunt. Vanaf 2020 kunnen gebruikers van Facebook de Libra, want zo gaat de currency heten, gebruiken om onderling betalingen uit te voeren. Betalen gaat via Messenger of WhatsApp of via de nieuwe digitale portefeuille van Facebook, Calibra.

Het grote verschil tussen Libra en andere cryptocurrencies is dat de Libra Association zal toezien op de waarde van de munt. De Libra Association is een non-profit organisatie bestaande uit Facebook en partners, denk hierbij aan Spotify, Uber en eBay. Er is dus geen sprake van de traditionele blockchain decentralisatie, maar eerder sprake van een traditionele bank.

Niet iedereen reageerde enthousiast op deze aankondiging. Diverse politici in de Verenigde Staten en Europa reageerden bezorgd op het nieuws. Zo liet de voorzitster van House Financial Services Committee, Rep. Maxine Waters, al weten dat Facebook in het verleden weinig respect toonde voor de bescherming en het zorgvuldig gebruik van onze data. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Google laat tablets voor wat het is

Google liet deze week weten dat ze niet verder gaan met de ontwikkeling van Google-tablets. In plaats daarvan gaan ze zich volledig richten op de verdere ontwikkeling van laptops en smartphones. Dit bevestigde topman Rick Osterloh via Twitter.

De laatste Google tablet, de Pixel Slate, dateert uit oktober 2018 en blijf voorlopig wel voorzien van updates. Google bevestigde dat deze stop geen impact heeft op de verdere ontwikkeling van de Pixelbook, de hybride laptop-tablet die Google verder ontwikkelt in het laptop-departement.