Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Battle of the clouds en smartwatches

Microsoft heeft met het JEDI-contract een belangrijke order van het Pentagon binnengehaald. De softwaregigant gaat de aankomende 10 jaar de infrastructuur van het Amerikaanse ministerie van Defensie overzetten naar de cloud. De Amerikaanse overheid betaalt voor Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud 10 miljard euro.

In de ‘battle of the clouds’ brengt Microsoft met deze order de gedoodverfde winnaar Amazon Web Services (AWS) een gevoelige tik toe. De keuze van het Pentagon voor Azure bevestigt de stijgende populariteit en groei van het Microsoft cloudplatform. Op dit moment heeft AWS nog 32% van de cloudmarkt in handen en is Microsoft Azure goed voor 18%. Met deze megadeal lijkt daar nu snel verandering in te komen.

Google koopt Fitbsit

Techgigant Google neemt voor 2,1 miljard dollar wearables fabrikant Fitbit over. Als de overname wordt goedgekeurd door de aandeelhouders en de toezichthouder valt in 2020 Fitbit onder de Alphabet-paraplu, het moederbedrijf van Google. De geruchten over de overname hingen al een tijdje in de lucht, maar vrijdag maakten de twee bedrijven het officieel bekend. Google hoopt met de aankoop eindelijk voeten in de aarde te krijgen in de wearables-markt, wat ze tot nu toe nog niet lukten. Voor wie meer wil weten over deze overname en de mogelijke redenen waarom Google Fitbit overneemt, is dit artikel van The Verge leuk leesvoer.