Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ITWeekly newsflash – Alles AI wat de klok slaat

Warner Bros zet AI in om kaskrakers te voorspellen

Filmstudio Warner Bros gaat de strijd aan met commerciële flops! De filmstudio gaat in zee met Cinelytic, een start-up die met kunstmatige intelligentie voorspelt of een film een commercieel succes wordt, of niet. Het algoritme van Cinelytic moet Warner Bros helpen bij het bepalen of een film groen licht krijgt of niet. Volgens Cinelytic is het niet de bedoeling dat slimme software op eigen houtje bepaalt of een film er komt of niet, maar het algoritme moet de studio ondersteunen. AI is perfect in staat om in bergen data verbanden te zien die voor mensen onzichtbaar zouden blijven. Om tot een definitieve go of no-go te komen blijft de ervaring en het onderbuikgevoel van studiomedewerkers echter onmisbaar. De grote vraag is natuurlijk of Cinelytic Warner Bros zal behoeden voor floppers zoals Doctor Sleep (2019) en Pan(2015).

Samsung laat CES-bezoekers kennismaken met NEON

Eén van de meest besproken onthullingen op CES 2020 was NEON, uit de koker van STAR Labs. (Samsung Technology en Advanced Research Labs) Maar wat is NEON nu precies? NEON is volgens CEO Pranav Mistry een ‘artificial intelligence being en zeker geen digitale assistent zoals Siri of de Google Assistent. NEON is een onafhankelijk virtueel wezen. NEON leert van ervaringen, toont emoties en zal uiteindelijk praten en zich gedragen als een mens.

Als NEON geen fancy virtuele assistent is, wat kan NEON dan wel zijn? Nou, verzin het maar. NEON kan een nieuwe virtuele vriend zijn, een vertrouwenspersoon, een tijdelijke collega die helpt bij grote drukte, een tv-presentator, je yoga-instructeur of privéleraar. Maar zover is het nog niet, er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor NEON dit kan waarmaken. Dit jaar ligt de focus op de verdere ontwikkeling en het testen van NEON om de avatar nog menselijker te maken. Benieuwd of NEON de hype kan waarmaken en we straks allemaal een virtuele BFF hebben…