Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IT-trends die uw bedrijf gaan veranderen

Met deze trends bent u klaar voor 2017

De veranderingen in de IT-wereld gaan razendsnel. Het is aanlokkelijk om mee te gaan in elke hype, maar het is een stuk verstandiger om eerst het hele werkveld in ogenschouw te nemen. Om goed voorbereid te zijn op 2017 stellen we de vraag: wat zijn de 3 grote IT-trends waarmee uw organisatie de komende tijd rekening moet houden?
 

Frans Loth

Principal Architect en CTO bij ICT-Partners Frans Loth schetst in deze whitepaper 3 grote trends. Trend nummer 1: alles is tegenwoordig met elkaar verbonden.
 

De wereld is een dorp geworden

Door nieuwe vormen van communicatie (internet, social media, smartphones) zijn tijd en plaats opeens rekbare begrippen geworden: communiceren kan altijd én overal. Waar vroeger het nieuws van een aardbeving in Azië ons pas na een week bereikte, zijn we tegenwoordig met een simpele druk op de knop live getuige van natuurrampen, aanslagen of ongelukken waar ook ter wereld. Ook in het bedrijfsleven zijn grenzen opeens eenvoudiger overbrugbaar geworden: we doen bijna net zo gemakkelijk zaken met de bakker op de hoek als met een productiebedrijf in China.
 

NU- en EN-tijdperk

De andere 2 trends, die onder de kopjes NU-tijdperk en EN-tijdperk worden samengevat, worden uitgebreid beschreven in de whitepaper.
 

Wat nu?

Willen ondernemingen deze veranderingen overleven, dan is er werk aan de winkel! In deze whitepaper doet Frans Loth de volgende voorstellen:
  1. Tijd voor een volwassen CIO-functie
  2. Benader ICT-vraagstukken vanuit een rationeel kader
  3. Neem ruimte voor innovatie, verbeteringen en vernieuwingen én zorg voor structuur
  4. Kies voor keuzevrijheid, kies voor functionele specificatie!
  5. Gebruik de loyaliteit, kennis en ervaring van uw ICT-medewerkers
     

Klaar voor 2017

Deze checklist wordt in deze whitepaper uitgebreid toegelicht. Bereid u goed voor op 2017 door het lezen van dit document en hopelijk gaat u een winstgevend jaar in.