Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IT-kosten verlagen met Software Asset Management

3 manieren waarop u kunt besparen

CIO’s over de hele wereld zijn voordurend opzoek naar de antwoorden op de volgende vragen: Wat is de invloed van IT op de bedrijfskosten? Hoe zal technologie de groei van de organisatie stimuleren? Zeker in de huidige economie zijn dit belangrijke vragen. Software Asset Management (SAM) kan hierbij een kans bieden.

Software Asset Management

Software Asset Management helpt bij het werven, sorteren, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden data. Het doel van Software Asset Management is om de controle en verantwoording voor de besteding per afdelingsniveau te vergemakkelijken gebaseerd op de huidige behoefte. Software Asset Management kan helpen om de IT kosten te verlagen door middel van:

  • Het voorkomen van vermijdbare kosten tijdens audits
  • Het kopen van de juist licentie
  • Het verlagen van software onderhoudskosten

Het voorkomen van vermijdbare kosten tijdens audits

De meeste organisaties hebben jaarlijks een audit, maar veel organisatie hebben geen processen of tools om deze audits te managen. Het gevolg hiervan kan een hoge boete zijn. Naast een hoge boete, kan het ook nog andere gevolgen hebben. Lees er meer over in de volledige whitepaper.

Het kopen van de juiste licentie

Veel bedrijven geven miljoenen uit aan verschillende licenties, dit is vaak het geval omdat er geen goed overzicht is van de licenties die ze in huis hebben. Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van de huidige licenties. Lees er meer over in de volledige whitepaper.

Het verlagen van software onderhoudskosten

Soms worden licentiesleutels simpelweg geïnstalleerd omdat ze beschikbaar zijn. Maar elke licentiesleutel heeft ook onderhoudskosten. Daarom is het van belang om alleen de juiste licenties te gebruiken.

Efficiënter omgaan met kosten

Deze whitepaper gaat verder in op verbetering van de kostenefficiëntie met een goed doordachte Software Asset Management strategie. De whitepaper gaat in op de voordelen, maar ook de uitdagingen die Software Asset Management met zich mee brengt.

 

Download de whitepaper
Download