Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IT-kosten besparen voor het MKB

Hyper Converged voor het midden- en kleinbedrijf

De meeste bedrijven uit de MKB-sector zijn vaak in dubio als het aankomt op IT. Aan de ene kant realiseren kleine tot middelgrote bedrijven dat een IT-infrastructuur noodzakelijk is om überhaupt te kunnen concurreren met de grotere bedrijven. Maar aan de andere kant voelen IT en technologie vaak aan als een grote uitdaging die men liever uit de weg gaat. Dit gevoel ten opzichte van IT wordt aangewakkerd door drie primaire redenen: complexiteit van IT, gebrek aan kennis en een beperkt budget.

1. Complexiteit

Een traditionele IT-infrastructuur is vaak samengesteld uit verschillende technologieën en componenten van verscheidene leveranciers. Dit maakt een IT-omgeving zeer complex en storingsgevoelig. Als er een probleem is, is het wellicht noodzakelijk om contact op te nemen met meerdere leveranciers om de oorzaak van het probleem te vinden. Dit kost waardevolle tijd en veroorzaakt veel stress bij kleinere ondernemingen.

2. Gebrek aan gespecialiseerde kennis

Traditionele IT-infrastructuren vereisen veelal gespecialiseerde technologische kennis. Dit vormt een grote uitdaging voor kleine tot middelgrote bedrijven omdat deze kennis vaak niet intern aanwezig is. Als er al IT-werknemers beschikbaar zijn, is hun aantal beperkt en hebben ze al een breed scala aan verantwoordelijkheden. Daardoor zijn er voor deze werknemers minder mogelijkheden om zich volledig te verdiepen in de specialistische IT-infrastructuur.

3. Beperkt budget

Het onderhouden van de huidige IT-omgeving is al een grote kostenpost. Het is daarom voor vele MKB-bedrijven moeilijk of zelfs onmogelijk om te investeren in nieuwe technologieën. Hierdoor zijn kleinere bedrijven in het nadeel ten opzichte van hun grotere concurrenten, die deze technologieën wel kunnen toepassen om bijvoorbeeld efficiënter te werken en betere klantrelaties op te bouwen.

Hyper Converged infrastructuur

Bij traditionele IT-infrastructuren werden de servers en de opslag van elkaar gescheiden en via een apart netwerk aan elkaar gekoppeld. Deze scheiding maakt de infrastructuur echter zeer complex. Dankzij de introductie van gestandaardiseerde servers, server virtualisatie en SSD’s (solid-state disks) is het tegenwoordig mogelijk om een Hyper Converged infrastructuur te bouwen.

De voordelen

Bij een Hyper Converged infrastructuur zijn alle losse componenten geïntegreerd in één enkel systeem. Hierdoor is de IT-omgeving minder complex en daardoor niet zo storingsgevoelig, ook is specialistische kennis minder vereist. MKB-bedrijven kunnen samenwerken met één leverancier en dit bespaart een hoop tijd in het geval van een probleem. Dankzij Hyper Converged technologie is het tegenwoordig mogelijk voor elk MKB-bedrijf om alle zakelijke applicaties en diensten op één overzichtelijk systeem te draaien.

Bespaar ook op uw IT-kosten

Wilt u meer weten over een hyper converged infrastructuur? En hoe u deze kunt inzetten voor een maximaal resultaat in uw eigen MKB-bedrijf? Download dan vandaag de volledige whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download