Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is office 365 goed beveiligd voor gemeenten?

De beveiligingszorgen die momenteel spelen

Veel gemeenten maken vandaag de dag gebruik van het samenwerkingsplatform Office 365. Maar ben je er bewust van dat deze oplossing een gelijke en soms hoger security, privacy en compliance niveau vereist dan bestaande on-premise oplossingen? Terwijl steeds meer gemeenten gebruik maken van Office 365, ontstaan er ook steeds meer zorgen op deze gebieden.

Waar is het vertrouwen?

Niet alle clouddiensten zijn volgens dezelfde methode ontwikkeld, wat tot gevolg heeft dat de kwaliteit van de dienstverlening en ondersteuning ook kan verschillen. Niet alleen per provider, maar ook per regio. Echter, de overkoepelende uitdaging is nog steeds het winnen van het vertrouwen. Door het vertrouwen te verbeteren, zullen steeds meer gemeenten de voordelen van clouddienst Office 365 inzien. Denk hierbij aan:

  • Cloudcomputing
  • Lagere kosten
  • Betere schaalbaarheid
  • Verminderde inzet van personeel
  • Verbetering van de informatiebeveiliging

Is Office 365 goed beveiligd voor gemeenten?

Beveiligingszorgen spelen een grote rol in het besluitvormingstraject om  te verhuizen naar de cloud. Helaas overschaduwen deze nog weleens de voordelen van een Office 365 implementatie. Om deze zorgen over veiligheid weg te nemen, heeft Microsoft een effectief raamwerk ontwikkeld om aan security, compliance en privacy eisen te voldoen. Dit raamwerk wordt gevormd met twee primaire constructies, deze omvatten:

  1. De service-level mogelijkheden (inclusief de operationele procedures en beleid)
  2. Een reeks van klantcontroles, waardoor organisaties hun Office 365-omgeving aan kunnen passen voor een specifiek regelgeving.

Twijfel je nog steeds aan de veiligheid? Deze whitepaper behandelt op alle zorgen die momenteel spelen op het gebied van veilig werken en security. Download deze whitepaper en laat je informeren.