Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is jouw werkplek echt goed afgestemd op de gebruiker?

5 kritische vereisten voor de digitale werkplek

Nieuwe technologieën volgden elkaar de afgelopen jaren in een rap tempo op. Ook op de werkvloer veranderde een hoop en maakten we met de digitale werkplek kennis met een hele nieuwe manier van werken en samenwerken. Technologie staat natuurlijk niet stil; hierdoor ligt ook kunstmatige intelligentie opeens binnen handbereik. Toch worstelen nog veel bedrijven met de implementatie van de digitale werkplek. Veel van onze huidige IT-vaardigheden, tools en processen zijn namelijk gebaseerd op de technologie van 20 jaar geleden. Tijd om het roer om te gooien!

Van apparaatbeheer naar gerichte ondersteuning

Eén van de grootste struikelblokken is de traditionele visie van IT waarin tools en processen worden ingericht op specifieke apparaten. Nieuwe medewerkers krijgen op hun eerste werkdag een eigen pc of laptop waarop netjes alles is geïnstalleerd. Alle tools die je nodig hebt, vind je op je persoonlijke pc of laptop. Toegang tot het netwerk verloopt uitsluitend via dat apparaat en thuiswerken zit er voor desktopgebruikers gewoon niet in. Maar deze aanpak werkt niet meer. Medewerkers gebruiken in de loop van hun werkdag meerdere apparaten om hun werk uit te voeren of gaan aan de slag met privé-devices.

5 kritische vereisten voor de digitale werkplek

Het gebruik van mobiele en eigen devices op de werkvloer houd je niet meer tegen, zeker niet nu thuiswerken een grotere rol speelt. Daarom is het goed om ervoor te zorgen dat de 5 kritische vereisten uit deze whitepaper de basis vormen voor jouw planning en implementatie van de digitale werkplek. Van het centraal stellen van de gebruiker tot het belang van automatisering. Het komt allemaal uitgebreid aan bod in deze praktische whitepaper!

 

Download de whitepaper
Download