Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is jouw organisatie klaar voor Office 365?

De toegevoegde waarde van de verschillende Office 365-applicaties

Jij bent er helemaal van overtuigd dat Office 365 het juiste pakket is voor jouw onderwijsinstelling. Vol enthousiasme introduceer je de Office 365-applicatie en je hoopt natuurlijk dat iedereen net zo enthousiast is als jij. Nog beter zou het zijn als iedereen ook direct volledig gebruik maakt van alle programma’s. Maar wat nou als dit allemaal niet zo soepel verloopt? Veel organisaties hebben te maken met het feit dat mensen vaak maar moeilijk tegen verandering kunnen. Hoe zorg jij ervoor dat docenten en ondersteunend personeel de toegevoegde waarde van Office 365 zien en het dus ook echt gaan gebruiken? In deze whitepaper lees je hoe je jouw school klaarstoomt om zo’n verandering met succes te ondergaan.

Zorg voor een goede voorbereiding

Het is nooit verstandig om een nieuw systeem ‘zomaar ineens’ te introduceren. Wanneer mensen zonder voorkennis worden geconfronteerd met nieuwe software, kun je rekenen op weerstand. De overgang naar Office 365 is een serieuze verandering. Het heeft immers direct effect op de manier waarop mensen dagelijks werken. Hier komt dus een zorgvuldige voorbereiding, planning en uitvoering bij kijken. Een uitgewerkte adoptiestrategie is hiervoor een uitstekend hulpmiddel.

De AAA-adoptiestrategie

Deze adoptiestrategie is ontwikkeld op basis van verschillende wetenschappelijke theorieën uit de verandermanagement-hoek. Volgens deze strategie is het noodzakelijk om direct het Office 365-platform te integreren in de manier waarop je medewerkers werken. Zo wordt het nut van de verandering in de praktijk bewezen. Wanneer je medewerkers de applicaties dagelijks gebruiken, raken ze ermee vertrouwd en zo creëer je vanaf de start draagvlak.

De AAA-adoptiestrategie bestaat uit drie fasen:

  1. Awareness: creëer bewustwording en inspireer de medewerkers
  2. Activate: breng de medewerkers in beweging in pilots
  3. Adoption: omarm een nieuwe manier van werken

De enige zekerheid is verandering

Benieuwd naar hoe de AAA-adoptiestrategie jou helpt om de adoptie van Office 365 binnen jouw onderwijsinstelling succesvol te laten verlopen? Twijfel dan niet en download deze whitepaper voor meer inzichten en handige to-do-lijstjes.

 

Download de whitepaper
Download