Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is jouw ERP nog up-to-date?

Verouderde systemen belemmeren groei

Voldoet jouw ERP-pakket nog? Of is je pakket inmiddels verouderd? De kans is groot dat het antwoord op deze vraag ‘ja’ is. Maar je bent niet alleen, meer dan de helft van alle organisaties met meer dan één ERP-pakket hebben te maken met verouderde, on-premise systemen. Toch groeit het besef dat het tijd is voor iets anders. Uit onderzoek van Aberdeen in 2017 blijkt dat inmiddels 59% van de respondenten bij een volgende ERP-implementatie kiest voor een cloud-oplossing. De interesse in on-premise toepassingen zakt ondertussen helemaal weg. Maar waarom zijn cloud-oplossingen zo interessant? Dat lees je in deze whitepaper…

Cloud is de nieuwe standaard

ERP heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt, van de eerste stappen in de jaren ’60 tot de huidige totaalpakketten waarin je alle onderdelen van jouw organisatie beheert en inzichtelijk krijgt. De meest recente evolutie, de stap naar de cloud, kwam in een stroomversnelling toen bedrijven merkten dat concurrenten die de sprong al waagden hier behoorlijk veel voordeel uit haalden. Niemand wil de boot missen, dus steeds meer bedrijven volgenden hun voorbeeld en migreerden naar de cloud. Inmiddels is cloud-ERP geen nieuwigheid meer, maar de standaard.

3 grootste cloudvoordelen

De voordelen van een cloud-ERP zijn talrijk, maar de grootste voordelen tegenover on-premise oplossingen zijn:

  1. Altijd up-to-date
  2. Verminderde afhankelijkheid van IT en lagere kosten
  3. Functionaliteit en wendbaarheid

Wil je weten wat dat ‘altijd up-to-date’ precies inhoudt? Of hoe wendbaarheid kan bijdragen aan jouw bedrijfsresultaat? Download dan de whitepaper Evolve your ERP en ontdek hoe jouw bedrijf kan groeien door de sprong naar een cloud-ERP te maken.