Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is jouw clouddata goed beschermd?

5 kritische vragen over de beveiliging van jouw clouddata

Er gaat bijna geen dag voorbij dat je niet hoort over cybercrime of een datalek. Omdat we leven in een online wereld, hoort cybersecurity bij de dagelijkse praktijk. En de veiligheidsrisico’s raken iedereen; niet alleen het mkb of multinationals, maar ook scholen en de overheid. Onderzoek van McAfee schatte de economische schade van cybercrime wereldwijd in op 600 miljard dollar per jaar. Tijd dus om te kijken of jouw data goed beschermd zijn, zodat je economische schade kan voorkomen.

Alleen bestrijden is niet genoeg

De meeste scholen werken tegenwoordig al in de cloud. We hoeven ons dus geen zorgen meer te maken over technisch beheer op eigen servers. Maar dit betekent niet dat je zelf niet meer hoeft na te denken over de beveiliging van je data. De belangrijkste bron van onveiligheid is namelijk gebruikersgedrag en -beheer. Als je pas actie onderneemt ná het constateren van een datalek, ben je te laat. Het is daarom belangrijk om nu actie te ondernemen. Dit is hét geheim van goede cloudsecurity: kijk proactief naar je omgevingen en blijf constant ontwikkelen. Zo ben je er op tijd bij!

Durf jij deze 5 vragen aan jezelf te stellen?

De eerste stap naar een betere beveiliging van jouw clouddata zet je door de juiste vragen te stellen. In deze whitepaper staan vijf kritische vragen over de beveiliging van jouw clouddata. Als je ze eerlijk beantwoordt, helpen ze je bij het opzetten van een beter securitybeleid. Hieronder noemen we er alvast twee:

  • Hoe veilig is jouw huidige systeem?
  • Veroorzaakt het gedrag van medewerkers gevaren?

Ben je benieuwd naar de rest van de vragen? Download deze whitepaper en neem jouw securitybeleid onder de loep. Durf jij het aan?

 

Download de whitepaper
Download