Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is iedereen blij met de nieuwe digitale werkplek?

Digitaal werken: vermijd deze 11 valkuilen

Vol enthousiasme start de organisatie met het uitrollen van een nieuwe digitale werkomgeving. Met een modern intranet hebben alle medewerkers altijd en overal alle middelen bij de hand om beter samen te werken, snel informatie te delen of informatie te vinden. Althans, dat was de bedoeling. Maar nu iedereen is aangesloten hoor je alleen gemopper en willen mensen gewoon werken als voorheen. Zien ze de voordelen niet? Waar ging het fout? Waarom is er weerstand? In deze whitepaper zetten we 11 valkuilen op een rij en laten we zien hoe je deze vermijdt. Zo zorg jij voor een vlekkeloze uitrol van jouw nieuwe software.

1.      Alle neuzen dezelfde kant op

Een succesvolle implementatie begint altijd met een duidelijke visie op het moderne werken. Werken in de cloud is natuurlijk ook vanuit financieel en technisch perspectief interessant, maar het mag nooit een doel op zich zijn. Het is een middel om een strategisch doel te bereiken. Dat doel is bijvoorbeeld: alle medewerkers moeten altijd, overal en met elk apparaat kunnen werken. Zorg ervoor dat iedereen dit doel voor ogen heeft. Zo voorkom je onduidelijkheid en discussies tijdens of na het project.

2.    De digitale werkplek is een IT-project, toch?

Het implementeren van een nieuwe digitale werkplek is een IT-project en daarom exclusief de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. Of niet? Dit is een veelgemaakte fout bij veel organisaties. Iedereen moet aan de slag met de nieuwe werkplek, daarom is het allesbehalve een exclusief IT-project. Het is belangrijk om vanaf het begin medewerkers uit verschillende afdelingen aan te haken. Hoe willen ze efficiënter samenwerken? Op basis van hun input maak je persona’s die de basis vormen voor het inrichten van het intranet voor verschillende gebruikersgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld een persona voor alle accountmanagers, alle financiële medewerkers en alle consultants.

Wil jij weten welke andere valkuilen je maar beter omzeilt? Benieuwd hoe je van jouw implementatie een succes maakt? Download dan snel deze praktische whitepaper en haal meer uit jouw IT-investering.

 

Download de whitepaper
Download