Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is het goed dat data de zorg ongelijker maakt?

Het is belangrijk dat de zorg eerlijk is, maar is het erg wanneer het niet voor iedereen gelijk is? Natuurlijk niet! Iedereen heeft andere zorg nodig, de een heeft andere medicijnen nodig dan de ander. Hoe werkt dit precies?

Data Bronnen

Door verschillende databronnen te gebruiken kan de zorg beter worden. Dit is volgens Data scientist Egge van der Poel (Erasmus MC) zeker op korte termijn mogelijk. Zodra men zich bewust wordt van alle mogelijkheden die data de zorg kan bieden, zullen er snel vele deuren openen. Neem bijvoorbeeld een ontslagbrief van een patiënt. Hier staat heel veel inhoudelijke informatie in, alleen wordt vaak in een digitaal dossier enkel een vinkje bij ‘ontslag’ gezet en een paar enkele notities. Wanneer men deze ongestructureerde data wel kan verwerken wordt er misschien nog meer duidelijk worden over de verschillen tussen patiënten binnen een ziekenhuis.

Big Data Dokter Van der Poel

Tijdens het online event Dutch Data Forum spreekt Egge van der Poel over data en alles daaromheen omtrent ziekenhuizen en de zorg. Bekijk de trailer en laat je inspireren! Er zijn nog steeds enkele tickets beschikbaar voor het event – dus mis het niet!

Wanneer je jouw ticket hebt bemachtigd heb je onbeperkt toegang tot on-demand datavideo’s en de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten en experts. Wacht niet te lang en ontdek meer over big data binnen de zorg.

Meld je hier direct aan!