Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

Stappenplan voor het afbouwen van VDI

Veel bedrijven rekenen al jaren op VDI om iedere medewerker, ongeacht zijn of haar locatie, toegang te geven tot een virtuele werkplek. In al die jaren gaan we vaker aan de slag met andere devices en gebruiken we steeds meer apps. Hierdoor loopt VDI zichtbaar tegen zijn beperkingen aan. Is deze technologie nog wel de beste manier om medewerkers buiten de kantoormuren te laten werken? Wat is het alternatief? En nog belangrijker, hoe neem je gefaseerd afscheid van jouw VDI? Dat lees je in deze praktische whitepaper.

De voor- en nadelen van VDI

De keuze voor VDI lag voor de hand: je hebt hiermee altijd je desktop bij de hand, het is altijd dezelfde werkomgeving en je laat geen informatie achter op het device zelf. De IT-afdeling was dan weer erg blij met de beheersbaarheid, schaalbaarheid en controle. Maar de verwachtingen van gebruikers zijn afgelopen jaren veranderd en daardoor horen IT-afdelingen meer gemopper over:

  • Traagheid van het systeem
  • Moeizame implementatie van nieuwe technologie
  • Ongeschikt voor gebruik op mobiele devices
  • Problemen met VDI in combinatie met cloudsoftware

Ontdek hoe je afscheid neemt van VDI

Tien jaar geleden was het voor veel bedrijven nog ondenkbaar om de cloud als veiliger alternatief te zien. Inmiddels is er zoveel veranderd en is een werkplek in de cloud wél uitgegroeid tot een waardig en zelf beter alternatief voor VDI. Waarom is zo’n cloudwerkplek beter voor zowel de gebruiker als de IT-afdeling? Als je kiest voor het uitfaseren van VDI, waar moet je dan rekening mee houden? Hoe richt je een cloudwerkplek in die voldoet aan de vele eisen en verwachtingen van diverse medewerkers? Dat lees je in deze whitepaper!

 

Download de whitepaper
Download