Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is de financiële sector klaar voor verandering?

Technologie als basis voor succes

In 2018 werd, volgens cijfers van Accenture, 55 miljard dollar geïnvesteerd in FinTech-bedrijven. Dat is maar liefst een verdubbeling tegenover 2017. In de Forbes FinTech top 50 2019 staan maar liefst 19 FinTechs die gewaardeerd worden op 1 miljard dollar of meer. Voor de traditionele spelers in de financiële dienstverlening zit er dus niets anders op dan ook de stap te zetten naar moderne cloudtechnologie en cloudinfrastructuur. Waarom een cloud-first strategie zo belangrijk is, wat de voordelen zijn en hoe je dit aanpakt, lees je in deze whitepaper.

FinTech achterna

FinTech-bedrijven onderscheiden zich van de traditionele spelers door hun snelheid en wendbaarheid. Met onze onafscheidelijke smartphone zijn we inmiddels verwend door allerlei apps die ervoor zorgen dat we in een paar kliks reizen boeken, tv’s bestellen of toegang hebben tot duizenden series en films. Het gemak waarmee we alles regelen, willen we ook voor onze financiële zaken. Dat is precies wat FinTech-bedrijven ons bieden. Ze spelen snel in op veranderende behoeften en bieden nieuwe innovatieve producten aan.  Ook de traditionele spelers begrijpen dat snelheid en wendbaarheid cruciaal zijn in deze snel veranderende wereld.

Basisbenodigdheden FinTech

Onder druk van de disruptieve partijen in de branche zijn ook de traditionele spelers hard aan het werk om de klantervaring te verbeteren. Toch groeit de kloof tussen de traditionele spelers en de FinTech-bedrijven. Wat zijn precies de kenmerken van een succesvol FinTech-bedrijfsmodel?

  • Eenvoud
  • Transparantie
  • Het product of de dienst is commercieel aantrekkelijk en makkelijk uit te rollen
  • Data staat centraal en wordt op een innovatieve manier ingezet
  • En meer…

Oude IT en moderne technologie samenbrengen

Wil je de concurrentie aangaan met deze vernieuwende bedrijven? Dan is het zaak om te kiezen voor een IT-landschap waar moderne clouddiensten en legacy IT samenwerken. In deze whitepaper zie je hoe zo een samengesteld IT-landschap eruitziet en wat de voordelen zijn.

 

Download de whitepaper
Download