Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Is BYOD Dead?

Succesvolle enterprise mobility met BYOX

De snelle opkomst van mobiele devices dwingt IT-afdelingen na te denken over een andere manier van IT management en het onder meer mogelijk maken van Bring Your Own Device (BYOD). De moderne werknemer wil de vrijheid krijgen om te werken zoals hij wil, met devices en apps naar eigen keuze, op ieder moment van de dag en op elke plaats. IT staat voor de uitdaging om dit te faciliteren, maar ook te voldoen aan de eisen ten aanzien van beveiliging, controle en compliance. Dit is mogelijk met de zogenaamde ‘BYOX’-aanpak, die beschreven staat in deze whitepaper.

Van device centraal naar gebruikers centraal
De eerste generatie Mobile Device Management (MDM) technologie was niet voorbereid op de explosieve groei in mobiliteit en de honderdduizenden apps die als gevolg daarvan op de markt verschenen. Inmiddels ligt het accent niet meer op de devices, maar op mobiele apps en data die belangrijk zijn voor de productiviteit van werknemers. Uit een recent rapport van onderzoeksbureau Strategy Analytics blijkt dat naar schatting meer dan 200 miljoen werknemers apps gebruiken voor werkdoeleinden. Naast mobiele e-mail en messaging, gaat het om andere samenwerkingsapps, bijvoorbeeld conferencing, productiviteitsapps en applicaties zoals CRM en zelfs ERP. De mobiele werknemers zijn op basis van hun ervaringen als consument prima op de hoogte van de mogelijkheden en verwachten, of eisen zelfs, een soortgelijke gebruikerservaring op hun werk.

Een enterprise mobility strategie met BYOX
Vooraanstaande bedrijven beseffen dat deze gebruikerswensen goed zijn voor de productiviteit en dat het belangrijk is om te zorgen voor probleemloze toegang tot applicaties en data waarom leidinggevenden en eindgebruikers vragen en die ze nodig hebben op willekeurig elke tijd en plaats.

Deze aanpak wordt ook wel ‘BYOX’ genoemd: veiligheid en controle bieden waar het nodig is, zonder dat de gebruikerservaring negatief wordt beïnvloed – waarbij de X staat voor van alles, van apps, data tot de nieuwste mobiele devices. Met BYOX heeft IT een oplossing in handen voor een optimale enterprise mobility strategie en kan zo een bijdrage leveren aan het concurrentievermogen en het succes van het bedrijf.

Lees verder over BYOX, waarmee IT de mogelijkheid heeft om te zorgen voor grotere vrijheid en productiviteit voor gebruikers, en negen aanbevelingen die helpen bij de keuze voor een effectieve mobiliteitsmanagementoplossing.