Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Van inzicht naar call to action

Uw website speelt een centrale rol binnen uw organisatie. Toch nemen veel organisaties nog niet de moeite om informatie over websitebezoek te analyseren. Bedrijven die dit wel doen gebruiken deze informatie om de ROI van hun marketingcampagnes te verbeteren. Door de ROI te optimaliseren kunnen andere marketinginvesteringen achterwege worden gelaten en gooit u uw geld niet over de balk. In deze whitepaper gaan we dieper in op wat IP-marketing voor uw organisatie kan betekenen.

Door tools zoals Google Analytics, IP-marketing, CRM en marketing automation te combineren kan relevantie informatie omgezet worden in doordachte marketinginvesteringen. Zo ziet u bijvoorbeeld direct wat het resultaat is van uw investering in Search Engine Optimization (SEO) of een e-mailingscampagne. Op basis van deze informatie kunt u gemakkelijk bij sturen.

Identificeren en kwalificeren

Daarnaast is het mogelijk om bezoekers op basis van bezoekersgegevens te identificeren en kwalificeren. Wanneer uw organisatie investeringen doet, kunnen deze investeringen terug worden verdiend wanneer bezoekers ingaan op de call to action. Maar bezoekers die hier niet op ingaan worden vaak vergeten. Wanneer deze bezoekers niet geanalyseerd worden en hun gedrag niet verder meer wordt beïnvloed, gaat dit ten koste van het rendement op de initiële marketinginvesteringen. Wilt u de conversiepercentages verbeteren, dan zult u aan het begin van uw funnel moeten beginnen. Door leads al direct op de juiste manier te beïnvloeden kunnen de eindresultaten zelfs worden verviervoudigd.

Een persoonlijke gebruikerservaring met gepersonaliseerde content

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van zijn IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunt u met deze tool content en call to actions aanpassen, zodat deze aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Zo kunt u identificeren dat een bezoeker al meermaals op uw website is geweest en hierbij een specifieke dienst heeft bekeken. Op basis hiervan kunt u regels instellen om bij een volgend bezoek gerichte content te laten zien die passen bij die specifieke dienst.

Is IP-marketing een toegevoegde waarde voor u?

Bent u al geïnspireerd door deze voorbeelden om zelf aan de slag te gaan met IP-marketing? In deze whitepaper gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen. Download de whitepaper Omzet verhogen in B2B door het identificeren van websitebezoekers en laat deze kansen voor een hoger rendement niet liggen.