Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT voor iedereen

Snel aangesloten dankzij bestaande concepten

Je radio, je televisie, je horloge, je thermostaat en je volgende auto zijn allemaal aangesloten op het internet. IoT is allang de hype voorbij en spoedig is bijna alles op afstand uit te lezen, te besturen en te analyseren. We staan nog maar aan de vooravond van de grote IoT-revolutie, want over een paar jaar is werkelijk alles connected. Hoe sluiten we de rest aan zodat we kosten reduceren en een grotere efficiency bereiken? In deze whitepaper lees je hoe je met bestaande concepten nieuwe IoT-oplossingen maakt.

Alle apparaten kunnen begrijpen

De kracht van IoT is dat de data van alle aangesloten apparaten, databases en computers goed met elkaar kunnen communiceren. Maar hoe zorg je ervoor dat de verschillende protocollen als AMQP, MQTT en HTTPS met elkaar communiceren? Deze field gateways zie je steeds vaker terug in industriële IoT en niet zonder redenen. Eén ervan is dat ze een extra beveiligingslaag toevoegen. Het hoe en waarom hiervan lees je in de whitepaper.

De sleutelrol van API’s binnen de IoT-keten

Een IoT-keten bestaat soms wel uit honderden of duizenden aangesloten apparaten, die moeten natuurlijk allemaal beheerd worden. Hoe regel je authenticatie, identificatie, monitoring en provisioning? API’s spelen daarin in sleutelrol. Deze whitepaper gaat uitvoerig in op hoe je apparaten koppelt aan Microsft Azure. Het handige binnen dit systeem is dat je werkt met bouwstenen. Hierdoor blijft het beheer van de IoT-keten overzichtelijk.

Eenvoudig starten met IoT

Veiligheid is één van de grootste uitdagingen binnen IoT, en tegelijk is het ook een grote succesfactor. Daarom is het handig om vanuit beveiligingsprincipes de IoT-keten op te bouwen. Het helpt als je denkt als een cybercrimineel. Wat zijn de zwakke plekken, wat zou ik aanvallen? Deze whitepaper geeft je voldoende handvatten om vanuit het niets te starten met IoT zodat jouw bedrijf ook de vruchten plukt van deze waardevolle technologie. Ga vandaag nog aan de slag en maak je organisatie efficiënter op een goed beveiligde manier.

 

Download de whitepaper
Download