Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT: van blunder tot toegevoegde waarde

80 professionals delen hun IoT-ervaringen

Machine-to-machine (M2M) worden al jaren succesvol ingezet in de zorgsector. Zo kunnen artsen bijvoorbeeld real-time de bloeddruk en hartslag volgen van patiënten die in de ambulance onderweg zijn naar het ziekenhuis. De komst van IoT vergroot het speelveld: elk toestel of device met een internetverbinding kan gegevens verzamelen, informatie delen, instructies geven etc. Niet vreemd dat veel organisaties met veel belangstelling de ontwikkelingen volgen. Maar hoe zit het met de concrete resultaten? In deze whitepaper vertellen 80 IT-professionals hoe het hen verging bij hun IoT-projecten.

6 gouden tips voor een geslaagd IoT-project

Uit de tientallen interviews bleek dat de IoT-pioniers vooral hun missers willen toelichten zodat anderen zich kunnen behoeden voor deze valkuilen. Wij geven daarom alvast 2 vaak gehoorde missers weg:

  1. Verandermanagement is cruciaal in jouw planning.

"Om geld te besparen en beter inzicht te krijgen in de locatie van ons personeel binnen verschillende sites hebben we geprobeerd onze prikklok te vervangen door elektronisch 'taggen' van de medewerkers. De eerste data waren fantastisch, maar al snel gingen medewerkers kaarten en toegangspassen ruilen om zo de data te manipuleren. De oorspronkelijke bedoeling was fantastisch, maar het personeel vond alsof hen iets werd opgelegd en misbruikte het systeem."

  1. Implementeer een duurzame architectuur waar oude en nieuwe toepassingen kunnen samenwerken.

"Ik denk dat de belangrijkste uitdaging voor ons de mogelijkheden van de apparaten en de afwezigheid van een standaard bij de verschillende apparaten was. Door deze veelvoud aan apparaten met een veelvoud aan technologieën was het een hele uitdaging om een voet aan de grond te krijgen."

En dan nu tijd voor de successen

Uiteraard is er ook plaats voor succesmomenten, want ook hier kunnen we uit leren. Van het gecentraliseerd en geautomatiseerd bestellen van inktcartridges tot het op afstand vaststellen van problemen in de productie; deze voorbeelden vind je in Best and worst of the Internet of Things. Lees snel verder!

 

Download de whitepaper
Download