Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT succesvoller dankzij field gateways

Welke configuratie werkt het best voor jou?

Internet of Things belooft ons een super efficiënte wereld. Allerlei sensoren registreren werkelijk alles. Van de oliedruk, of geluidsniveaus in machines tot voorraadhoogtes in winkels. Alle sensordata wordt doorgestuurd naar een centrale database waar al deze informatie wordt geanalyseerd. Met deze gegevens kunnen we betere beslissingen nemen, niet meer op basis van aannames maar met harde data. IoT field gateways blijken hierin cruciaal.

Alles wordt slim

Op die manier worden bedrijven en zelfs hele steden ‘smart’. Van geautomatiseerd voorraadbeheer op basis van alle beschikbare data tot en met een integrale stadsplanning die automatisch rekening houdt met alle denkbare factoren. Dat klinkt mooi, maar daarvoor moeten wel betrouwbare verbindingen opgezet worden. Het spreekt voor zich dat bij een lantarenpaal, een waterpomp op het platteland of een productiemachine bij een elektronicafabriek de eisen aan verbindingen anders zijn.

IoT kent verschillende soorten verbinding

Het goede nieuws is dat al heel veel door sensoren wordt gemeten. Het slechte nieuws is dat volgens een onderzoek van IDC slecht 85% van deze sensoren met internet kunnen verbinden. Gelukkig is er hulp onderweg: de field gateway. Wat is een field gateway en waarom maakt het al je apparaten gemakkelijk smart? Dat lees je in de whitepaper IoT Field Gateways. Dit behandelt onder andere:

  • Activatie en beveiliging
  • Configuratie management
  • Op afstand updaten
  • Command processing
  • Edge computing en filtering

Sluit alles aan met IoT field gateways

Wil jij ook beslissen op basis van data en alle bestaande sensoren aansluiten op je database? Zet dan de eerste stap en lees hoe dat veilig, efficiënt en duurzaam kan met IoT field gateways. Download de whitepaper hier!

 

Download de whitepaper
Download