Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT noodzakelijk in de maakindustrie

Succesvoller produceren en beslissen

Welkom in het digitale tijdperk waarin data ons dagelijks nieuwe kansen biedt. Dat geldt zeker ook voor de maakindustrie. Het mooie is dat veel binnen dat deze branche al in hoge mate connected is. Allerlei processen op de werkvloer worden gemeten. De hamvraag is natuurlijk of er wat mee wordt gedaan? Helaas niet veel en dat is een gemiste kans. Met deze waardevolle data kun je processen efficiënter inrichten en de kwaliteit van je producten verbeteren. Daarmee kun je je onderscheiden van de concurrentie.

Digitaal is sneller en efficiënter

We zien dat veel communicatie op de werkvloer en met partners nog op papier en via Excel-sheets verloopt. Eigenlijk kan dat tegenwoordig niet meer. Volledig digitaal geïntegreerde processen werken sneller, overdrachten gaan efficiënter en foutloos. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat organisaties veel meer grip krijgen op wat er eigenlijk gebeurt. Je kunt daardoor niet alleen automatisch onderdelen bestellen als die op dreigen te raken, maar je krijgt ook veel meer inzicht in wat je verbruikt

IoT verlaagt kosten

Door alle data centraal op te slaan is het makkelijker om dwarsverbanden te vinden. Ineens wordt duidelijk dat onder verschillende omstandigheden slijtage van machines toeneemt. Slijtage, maar ook vervanging van apparaten voordat ze kapotgaan is hiermee te voorkomen. Niet alleen op de werkvloer zelf is veel te winnen.

Hoe meer data, hoe beter

Voeg zoveel mogelijk databronnen toe aan je IoT-architectuur. Hoe meer, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan consumentenvoorkeuren, communicatie met ketenpartners, het weer. Het spreekt voor zich dat dit enorme hoeveelheden data oplevert. Die huisvesten en analyseren in een on-premise architectuur, kan wel maar is vanuit connectiviteit en flexibiliteit niet heel handig.

Integraal verhaal over de connected wereld

Neem een kijkje in fascinerende toekomst van de maakindustrie en download The Connected Manufacturer. Hierin lees je een integraal verhaal over hoe je alle databronnen aansluit voor betere onderbouwde strategische keuzes. Deze whitepaper is toepasbaar voor alle branches.