Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT maakt uw business datagedreven

Data en IoT zorgen voor gewenste efficiëntie

Van uw harstslag tot en met de het geluidsniveau van machines in een productiehal, steeds meer wordt gemeten, gedeeld en geanalyseerd. Elk moment van de dag komen er massa’s nieuwe apparaten of objecten online en waarmee Internet of Things (IoT) groeit als kool. IoT en data-analyse ontwikkelen zich dermate snel dat het cruciaal is om te weten welke zakelijke voordelen deze technologie biedt. De whitepaper Connectivity to business outcomes doet dat uit de doeken.

Data wordt waardevol

Sensoren en toegang tot het internet worden steeds betaalbaarder en eenvoudiger toepasbaar. Olieboormachines tot en met auto’s generen gegevens. Als deze machines met sensoren worden uitgerust, veranderen ze in dataproductiecentra. Als bedrijven deze data ophalen, filteren en met andere datasets te vergelijken, komen ze tot verassende inzichten en kansen voor de business. Deze whitepaper behandelt:

  • De waarde van IoT en data
  • Kansen voor de business
  • De uitdagingen
  • Hoe te beginnen

IoT soms gemakkelijk toepasbaar

Vaak is het eenvoudigweg aansluiten en beginnen met IoT. Zoals in Finland waar auto’s gegevens van antiblokkeersysteem direct opsturen. Door deze gegevens te analyseren is te zien waar de wegen glad zijn. Hiermee wordt in kaart gebracht waar de wegcondities een potentieel gevaar opleveren. Met deze en meer gegevens worden onder andere het vervoer en wegonderhoud een stuk efficiënter.

Veel verdienmodellen dankzij datacombinatie

Dat geldt ook voor het weggedrag van de bestuurder. Het is al lang geen nieuws meer dat automobilisten die connected zijn en veiliger rijden automatisch een lagere verzekeringspremie betalen. Door locatiegegevens, het weer, en tal van andere databronnen te combineren zijn enorm veel verdienmodellen te bedenken. Welke dat zijn, leest u in de whitepaper.

Handleiding voor succesvol IoT

Daarin leest u niet alleen over de kansen van IoT en data, maar ook de technische randvoorwaarden en uitdagingen die bij deze projecten horen. Overzichtelijke tabellen maken duidelijk wat u nodig heeft om van het IoT-project een succes te maken.

De praktijk

Via meerdere case study’s leest u hoe bedrijven met behulp van IoT daadwerkelijk succesvoller worden. Download de whitepaper direct en zet een stap in de toekomst.