Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT-cases die u zullen inspireren

Dit is nu al mogelijk met Internet of Things

De mogelijkheden van het Internet of Things (IoT) lijken wel eindeloos. Op de tech-blogs komen we prachtige toekomstvisies tegen. Vaak gaat het om futuristische scenario’s die ver van de dagelijkse realiteit bij u op de werkvloer afstaan. Maar als we met beide benen op de grond blijven, zijn er al cases te noemen die bewijzen hoe IoT daadwerkelijk meerwaarde kan bieden.

Zelfbestellende snoepautomaten

IoT wint snel terrein binnen allerlei sectoren. Van liften die zelf een verzoek voor preventief onderhoud naar monteurs sturen tot zelfbestellende snoepautomaten en machines in fabrieken die op elkaar reageren. Volgens onderzoeksbureau Gartner gaat de ingebruikname van IoT zo snel dat al in 2020 de helft van alle dagelijkse boodschappen automatisch zal worden gedaan.

Smart city

Een bekende uitwerking van IoT is de smart city: een stad waarin onder andere verkeerslichten, camera’s en auto’s met elkaar zijn verbonden. Hierdoor wordt energie bespaard en stroomt het verkeer beter door. In dit scenario rijdt de zelfrijdende auto automatisch naar een beschikbare parkeerplaats in de buurt van de eindbestemming.

IoT-pilotprojecten

Succesvolle pilotprojecten bewijzen dat IoT al redelijk volwassen is. Een mooi voorbeeld is de Stad van de Zon, een stadsdeel in Heerhugowaard waar 200 huizen slim zijn gekoppeld. Deze slimme buurt zorgt ervoor dat lokaal opgewekte energie ook zoveel mogelijk lokaal wordt gebruikt, zonder dat het comfort in de woning achteruit gaat.

U kunt deze trend niet negeren

IoT is geen hype die zal overwaaien, maar een technologie die blijft en een grote impact zal hebben op bedrijven en de samenleving. Als bedrijven niet of te laat inspringen op deze technologie, zullen ze moeite krijgen met  concurrenten die wel de vruchten plukken van IoT.

Whitepaper met IoT-cases

In de whitepaper worden inspirerende IoT-cases beschreven. Hoe maken bijvoorbeeld cv-ketelfabrikant Remeha en advies- en ingenieursbureau Ricardo Rail gebruik van de mogelijkheden van het Internet of Things? Download de whitepaper en laat u verrassen door wat er allemaal mogelijk is.

 

Download de whitepaper
Download