Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

IoT biedt oneindig veel mogelijkheden

Kansen, uitdagingen, misvattingen en voorbeelden

Iedereen kent inmiddels de vele mogelijkheden van IoT. Door een heel scala aan apparaten te verbinden met elkaar en met een platform maken we onze wereld inzichtelijk en meetbaar. Ons onderbuikgevoel, ervaring en intuïtie maken plaats voor datagedreven beslissingen en openen de deur naar nieuwe inzichten. In iedere branche zijn toepassingen te bedenken, denk maar aan het optimaliseren van de oogst door landbouwers of het vermijden van downtime in de fabriekshal. En te bedenken dat we nog maar aan de vooravond staan van alle IoT-mogelijkheden en investeringen!

Basisbegrippen IoT

Voordat je inzicht krijgt in alle voordelen, kansen, bedreigingen, misvattingen en praktische toepassingen is het belangrijk om nog even de basisprincipes van IoT op een rij te zetten. Het eerste hoofdstuk van dit e-boek vertelt dan ook in detail over de 3 lagen waaruit een IoT-oplossing bestaat.

  1. De edge: de link tussen het ‘thing’ en het cloudplatform. Vaak is dit een klein toestel wat rechtstreeks in verbinding staat met het platform, soms is het een verzameling van apparatuur met geavanceerde communicatiemogelijkheden.
  2. Het cloudplatform: zonder cloud is geen IoT mogelijk. In dit platform staan alle applicaties en componenten die IoT-services mogelijk maken.
  3. Het fysieke toestel: geen Internet of Things zonder apparaten die je wil verbinden. Bijna elk toestel kan je aanhaken op het platform.

Welke stappen moet je zetten?

Dit e-boek gaat dieper in op de stappen die je maakt richting effectieve IoT-oplossingen maar laat met praktische voorbeelden ook zien hoe bedrijven en organisaties deze moderne technologie al inzetten in hun bedrijfsvoering. Van fabriekshallen tot gezondheidszorg, IoT beperkt zich niet tot één branche.

 

Download de whitepaper
Download