Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things zet automotive branche op de kop

IoT trend in de industrie

Het Internet of Things (IoT) wordt nu nog vooral geassocieerd met toepassingen voor particulieren, zoals een slimme thermostaat of een beveiligingssysteem. Maar ook oliebedrijven en de automotive branche – om zomaar 2 voorbeelden te noemen – kunnen voordeel halen uit deze nieuwe technologie.

Analytics-software

De basis van IoT zijn de sensors, die data verzamelen, in aan netwerken gekoppelde apparatuur. Dit heeft tot nu toe al  woningen opgeleverd die helemaal zijn geautomatiseerd. Maar ook bedrijfsapparatuur kan real-time massa’s informatie verzamelen. Die data lopen uiteen van de temperatuur van apparaten tot de performance van windturbines. In combinatie met analytics-software kunnen uit al deze verzamelde data  waardevolle conclusies worden getrokken.

Automotive en olie-industrie 2.0

In deze whitepaper worden de praktische toepassingen van IoT onder de loep genomen. Zo is er het Amerikaanse oliebedrijf dat een sensornetwerk bouwde om de opbrengst van de olievelden te monitoren. Of neem de internationale autofabrikant die sensors aanvankelijk aan zijn wagens bevestigde om te controleren of er reparaties nodig waren. Het resultaat is dat deze data nu ook voorspellen wanneer onderhoud nodig is.

Kosten besparen met IoT

Data op basis van IoT hebben de industrie veel te bieden. De onderzoekers van Blue Hill Research concluderen dat ze op 3 manieren kosten kunnen besparen:

  1. Geautomatiseerde dataverwerking
  2. Verbeterde planning
  3. Efficiëntere klantenservice

IoT verhoogt omzet

Ook de omzet gaat omhoog, schrijven de onderzoekers. Zo is de uptime van bedrijfskritische machines hoger. Ook ontstaan nieuwe diensten op basis van verzamelde data.

Gouden kansen

Laat u inspireren door de praktijkcases in deze whitepaper, en wellicht verandert u uw bedrijfsdata binnenkort ook in goud!