Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: wat houdt u tegen?

4 struikelblokken opgeruimd

Sensoren worden steeds goedkoper, internet is overal en we komen bijna om in de data. Het Internet of Things (IoT) zet de wereld nu al op z’n kop. De mogelijkheden zijn enorm, maar het potentieel wordt er nog niet uitgehaald. Wat kan er nog beter?

Last mile-probleem

Veel organisaties concentreren zich momenteel op het online krijgen van slimme gadgets. Men vergeet echter alle data die deze gadgets verzamelen, te verwerken. Gevolg: veel IoT-oplossingen hebben last van het ‘last-mile’-probleem. Een oplossing verzamelt wel data, maar niemand ziet of begrijpt de verzamelde data. Wat heeft u aan data die u niet kunt gebruiken? En waarom zou u ze dan nog verzamelen?

4 belemmeringen overwinnen

Hoe kunt u IoT-gegevens van slimme huishoudapparatuur en draagbare apparaten lezen, interpreteren en begrijpen? Het is belangrijk om eerst 4 belemmeringen aan te pakken die u hiervan weerhouden. We noemen er alvast 2:

  1. Data samenvoegen en ontsluiten: Data zijn niet altijd toegankelijk. Ze zitten vast in een Excel-lijst, of in Business Intelligence-platforms. Voeg deze data op de juiste manier samen en u krijgt de juiste inzichten.
  2. Grotere impact door het delen van data: Het delen van informatie zorgt voor nieuwe inzichten.

Aan de slag!

Wat de andere 2 belemmeringen zijn, lees u in deze whitepaper. Wilt u echt profiteren van het Internet of Things? Zet de laatste 4 stappen en ga aan de slag!