Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things: voorbeelden uit de praktijk

Betere service en meer winst door IoT

Het Internet of Things (IoT) is een kreet waarmee u als IT-kenner ondertussen wordt doodgegooid. Door alle marketingpraat zouden we bijna vergeten dat dit een fenomeen is dat de wereld daadwerkelijk kan veranderen. Voorbeelden uit diverse bedrijfstakken laten zien wat nu al mogelijk is. Er is sprake van meetbare voordelen.

Laat de concurrentie achter u

Aan de basis van dit succesverhaal staan de sensors in uw bedrijfsapparatuur die data verzamelen. Daardoor is het mogelijk om real-time massa’s informatie die uw business raken, te verzamelen. Die data lopen uiteen van de temperatuur van apparaten tot de performance van windturbines. Ondernemingen die in staat zijn ruwe IoT-data om te zetten in zakelijke inzichten kunnen een voorsprong nemen op hun concurrenten.

Internet of Things: voorbeelden uit de praktijk

Blue Hill Research onderzocht hoe het Internet of Things in combinatie met analytics-software in de praktijk voordelen oplevert. De volgende organisaties werden onder de loep genomen: een gemeente, een oliebedrijf en een internationale vrachtwagenfabrikant. De onderzoekers concludeerden dat analytics op basis van IoT op drie manieren kosten kan besparen:

  1. Data hoeven niet meer handmatig te worden verwerkt
  2. De planning wordt verbeterd
  3. De service wordt efficiënter en de afhandeling van garanties gaat soepeler

Meer omzet door IoT

Een ander voordeel van IoT-analytics is volgens Blue Hill verhoogde omzet. Dit gaat om 2 gebieden:

  1. Hogere uptime van bedrijfskritische machines
  2. Nieuwe diensten op basis van verzamelde data

IoT biedt bedrijven gouden kansen. Niet alleen kunnen ze hun huidige bedrijfsactiviteiten optimaliseren, ook is de ontwikkeling van geheel nieuwe producten mogelijk. Dit alles is echter niet mogelijk zonder een combinatie van de juiste mensen, processen en technologie. Mogelijk dat de ervaringen van de 3 organisaties in deze whitepaper ook voor u inspirerend kunnen werken.
 

 

Download de whitepaper
Download