Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things toepassingen in de zorg

Zo helpt IoT de patiënt, zorgmedewerker en manager

Over het Internet of Things (IoT) doen veel verhalen de ronde, maar nog maar weinig zorginstellingen weten hoe ze echt van deze nieuwe manier van internet kunnen profiteren. Toch kunnen slimme IoT-toepassingen resulteren in betere zorg, waar de patiënt profijt van heeft. Ook kunnen zorgmedewerkers én managers hun werk efficiënter en sneller doen. Ontdek in deze webcast welke Internet of Things toepassingen in de zorg de sector vooruithelpen.

De patiënt snel de juiste hulp bieden

Een bekende toepassing van IoT is valdetectie: slimme polsbandjes meten of een patiënt gevallen is. Is dat het geval? Dan krijgt de thuiszorgmedewerker een seintje op zijn of haar device zodat die direct kan gaan kijken. Een nieuwere technologische ontwikkeling is valpreventie. Hiermee wordt de patiënt aangeleerd om beter evenwicht en balans te houden, waardoor de kans om te vallen kleiner wordt.

Slim gebruikmaken van gebouwen

Behalve patiënten kunnen slimme apparaten ook gebouwen meten. Het gebruik van route-apps wordt niet alleen in het verkeer en de supermarkt toegepast, ook de grotere ziekenhuizen maken dankbaar gebruik van deze manier van de weg wijzen aan bezoekers en patiënten. Toch gaat het slimmer maken van gebouwen dankzij IoT alweer een stapje verder. Hiermee kan namelijk een stuk efficiënter gebruik gemaakt worden van ruimtes. Enerzijds gebeurt dat dankzij slimme kamers, die meten of gereserveerde kamers en ruimtes in het gebouw wel echt in gebruik zijn of toch leeg blijken te staan. Anderzijds maakt IoT het mogelijk om op basis van data de toekomstige bezettingsgraad nauwkeurig te berekenen, zodat de ruimtes in het gebouw beter ingepland en benut kunnen worden.

Bekijk de webcast over Internet of Things toepassingen in de zorg

In hoeverre profiteert uw zorgorganisatie al van de kansen die IoT te bieden heeft? Bekijk deze webcast en laat u in 30 minuten bijpraten over de nieuwste technologische ontwikkelingen én de voordelen voor u als zorgmanager of -medewerker.

 

Bekijk Webcast