Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things heeft retail veel te bieden

E-book: 4 IoT-cases

Het Internet of Things (IoT) is momenteel een van de grote trends. En terecht. Want het gaat om een fenomeen dat steeds meer bedrijfstakken raakt. Enkele branches die rekening moeten houden met de opkomst van IoT: de retail, de auto- en de maakindustrie.

Voordelen IoT voor de retailbranche

De retailer heeft door IoT nieuwe mogelijkheden tot zijn beschikking. Die worden in dit e-boek diepgaand besproken. 2 voorbeelden:

  • Door IoT is het mogelijk om te voorspellen wanneer apparatuur onderhoud nodig heeft. In supermarkten kan dit helpen bij het onderhoud van de koeling. In verband met voedselveiligheid is ook het monitoren van temperatuurschommelingen nuttig.
  • De inventaris kan in real-time worden bijgehouden. De RFID-chip, die al jaren zijn nut bewijst, maakt tegenwoordig ook deel uit van IoT.

IoT beloont trouwe klanten

Ook voor de consument biedt IoT voordelen. Nu al bekijken klanten op hun smartphone de prijzen en de inventaris van een winkel die ze willen bezoeken. In de toekomst kan dit gedrag leiden tot een aantrekkelijke persoonlijke aanbieding. Ook zullen trouwe klanten, op basis van de gegevens die ze delen, extra goede service krijgen.

IoT in diverse branches

In dit e-book leest u de visie van Dan Mitchell op het inzetten van IoT in fysieke winkels. Mitchell is Industry Advisory Consultant bij SAS Global Retail Practice. Andere experts bespreken de smart city en het gebruik van IoT in andere branches. Deze inspirerende download zal u zeker op nieuwe ideeën brengen!