Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things en cybersecurity

Oplossing voor 3 beveiligingsproblemen

De wereld waarin we anno nu leven, is er een waarin alles met alles is verbonden, of het nu gaat om netwerken, apps of apparaten oftewel: het Internet of Things. Ook hackers maken dankbaar gebruik van deze nieuwe realiteit. De tools die in de Security Operations Centers worden gebruikt, zijn hier nog niet altijd op berekend. Ook wordt de mogelijkheid onderschat dat legitieme gebruikers van een systeem hun toegang misbruiken, want ook werknemers kunnen data of auteursrechtelijk beschermd materiaal stelen

Internet of Things

In dit tijdperk van het Internet of Things ontbreken de volgende drie elementen vaak nog in het arsenaal van de IT security-expert:

  • Er worden veel meer data gegenereerd dan kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd. Bovendien ontbreekt het medewerkers van het SOC aan de juiste tools om ongestructureerde data zoals e-mails en sms’jes op sentiment te onderzoeken, een goede indicator voor dreigingen.
  • Traditionele security information and event management (SIEM) systemen herkennen vooral reeds bekende dreigingen.
  • Incident responders hebben niet direct toegang tot gedetailleerde data die nodig zijn om een incident efficiënt te onderzoeken en af te handelen.

Cloudera Enterprise Data Hub

De oplossing voor dit probleem is Cloudera’s Enterprise Data Hub for Cybersecurity, die is gebouwd op Apache Hadoop. Dit product helpt bedrijven dreigingen in een vroeg stadium op te sporen. Anders dan traditionele oplossingen, die subsets van beveiligingsdata onder de loep nemen, kan in EDH for Cybersecurity elke dataset worden geladen. Die gegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen en geanalyseerd. Op die manier kan de kleinste verandering in gedrag binnen het systeem of door gebruikers worden gesignaleerd, wat altijd al de beste indicatie was voor gevaar.

Voordelen EDH for Cybersecurity

Maar dit product kent nog veel meer voordelen. In deze solution brief worden de toepassingen van EDH for Cybersecurity op een rijtje gezet.

 

Download de whitepaper
Download