Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Internet of Things en big data

Gouden combinatie belooft nieuwe toekomst

Big data kan allang geen hype meer worden genoemd. Nu het Internet of Things (IoT) definitief is doorgebroken, zullen steeds meer databronnen beschikbaar komen. Dankzij de sensoren in IoT-apparaten worden enorme hoeveelheden data gegenereerd. Deze gegevens bieden op hun beurt de mogelijkheid om nieuwe diensten te ontwikkelen, verbeterde efficiëntie te realiseren en beter concurrerende businessmodellen te creëren.

Internet of Things-trends

De afgelopen jaren is het Internet of Things snel volwassen geworden. Twee ontwikkelingen hebben hierin een grote rol gespeeld: 
  • De sensoren zijn kleiner geworden.
  • De communicatietechnologieën zijn verbeterd.

Internet of Things: wat kunt u ermee?

Het Internet of Things belooft een efficiënte wereld die constante analyse biedt van sensor- en machinegebaseerde datastromen. Deze nieuwe wereld stelt wel eisen aan uw systemen. Snelheid en volume (de mogelijkheid om grote hoeveelheden data direct te verwerken) zijn onontbeerlijk.

Smart city: stad van de toekomst

De smart city is wellicht het meest bijzondere wat het Internet of Things heeft te bieden. In deze toekomstvisie worden IT en IoT gebruikt om de stad te beheren en te besturen. Denk aan voorzieningen zoals ziekenhuizen, het transportsysteem en de nutsvoorzieningen. Enkele mogelijkheden:

  • Detectie van files
  • Het monitoren van watersystemen om uitval te voorkomen
  • Veiligheid in de publieke ruimte

Dit is misschien nog toekomstmuziek, maar smart cities kunnen ook voor uw organisatie inspirerend werken! Speelt uw bedrijf al in op deze nieuwe ontwikkelingen? Lees uzelf up-to-date via de whitepaper onder de downloadknop.

 

Download de whitepaper
Download